Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLANT BASED PROIZVODI

Meso od proteina graška i suncokreta, majoneza bez jaja? Da, moguće je

Planet of plants
Foto: Shutterstock
1/3
04.07.2022.
u 11:12

Linija Planet of plants sadrži burger, salamu, ulje, majonezu, umak, namaz, kokosovu mast, mljeveno meso i mesne okruglice

Zamislite da ste zagrizli u sočni burger, uživajući u punoći njegova mesnog okusa. Ili ste na brzinu napravili sendvič sa salamom u kojoj nema ni glutena ni soje. Možda za ručak pripremate punjene paprike, wok, bolonjez... Ili ste posegnuli za već gotovim mesnim okruglicama savršenog mesnog okusa u kojima je, baš kao i ostalim navedenim jelima, meso 100 posto biljnog podrijetla, pripremljeno od proteina graška i suncokreta.  Bez obzira za što ste se od “ponuđenog” odlučili, zagrizli ste u pravi spektakl plant-based okusa koji dolazi samo i isključivo iz biljaka i u kojima nema ni mesa ni jaja ni mlijeka ni meda.

Pa već i vrapci na grani znaju da namirnice biljnog podrijetla zauzimaju prvo mjesto na listi prehrane zdravstveno osviještenih ljudi u svim dijelovima svijeta. Ali oni se stoga ne odriču mesa. Naprotiv, zastupljeno im je svakodnevno na jelovniku. No kao biljna alternativa mesu, zbog čega plant-based postaj sve popularniji i rašireniji oblik prehrane. Naime, očuvanje okoliša, smanjenje globalnog siromaštva, zaštita životinjskog svijeta i povoljan utjecaj na zdravlje najvažniji su razlozi što je poprimio svjetsku ekspanziju i svakodnevno ima sve više pristaša.

Da Hrvatska ide ukorak sa svjetskim trendovima, potvrdile su dvije zvijezde iz Fortenova grupe – Zvijezda i PIK Vrbovec - lansirajući na tržište iznimno dobro prihvaćenu prvu hrvatsku plant-based liniju, Planet of plants, čiju lepezu proizvoda dopunjuju novima. Posljednji u nizu su mljeveno meso i mesne okruglice pa je sada u Planet of plans  deset proizvoda sto posto biljnog podrijetla,  ali i 100 posto okusa.

Prva hrvatska plant-based linija, Planet of plants
Foto: Arena Hospitality Group

Fleksitarijanci - danas popularni naziv za one koji se ne odriču mesa iako im je fokus na namirnicama biljnog podrijetla odlično su prihvatili Planet of plants prehranu. Posebni sastojci nove prehrane prihvatljivi su i vegetarijancima i veganima. Zato je ta nova linija proizvoda namijenjena svima.

Neda li vam se pretjerano razmišljati kako na brzinu napraviti ukusan i slastan obrok, evo nekoliko jednostavnih ideja. Na malo Planet of plants ulja - mješavine konopljinog i suncokretovog ili uz Planet of plants kokosove masti ispecite sočno meso Planet of plants burgera, pomno pripremljenog od proteina graška i namirnica bogatih vlaknima. U pecivo ga stavite s delikatese umakom iz iste linije u kojem su kombinirani okusi đumbira, kurkume i kumina, zbog čega je on idealan i za sve vrste salata.

Snack za plažu ne mora biti dosadan…
Foto: Shutterstock

Spremate li se na plažu i ne znate što biste ponijeli za pojesti dok ljenčarite u hladu, imamo idealno rješenje. Planet of plants salama izrađena je od proteina suncokreta, bogata je vlaknima, proteinima i omega-3 masnim kiselinama, bez glutena i soje. Odličan sastojak svima omiljenih sendviča, uvijek je Planet of plants majoneza bez jaja, pripremljena od suncokretova ulja i ekstrakta riže, s dodatkom praha psylliuma i bambusa. A kad se vratite s plaže, dok zagrijavate punjene paprike, uvijek se može pojesti i kriška namazana Planet of plants namazom pripremljen od ulja i sjemenki konoplje koji obiluje hranjivim omega-3 masnim kiselinama. Ideja je pregršt, mašta je granica, a okus je svaki put isti. Savršen. 

Sadržaj nastao u suradnji s Planet of plants.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije