Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Taoci tehnologije

Menadžeri se s godišnjeg vraćaju pod još većim stresom

poslovni čovjek
22.07.2010.
u 11:22

Zbog uređaja poput Blackberryja i iPhonea oni naprosto ne mogu pobjeći od silnih e-mailova kojima ih bombardiraju poslovni suradnici.

Premda bi se na posao trebali vratiti svježi i napunjenih ''baterija'', svaki drugi menadžer s godišnjeg se odmora vraća tjeskobniji nego što je napustio svoj ured.  Zbog uređaja poput Blackberryja i iPhonea oni naprosto ne mogu pobjeći od silnih e-mailova kojima ih bombardiraju poslovni suradnici. Neki od njih čak navraćaju na posao tijekom odmora, pokazuje istraživanje britanskog Instituta za vodstvo i menadžment.

Rezultati ovog istraživanja, provedenog na 2500 menadžera, koji nude tragičan pogled iznutra na utjecaj tehnologije na zaposlenike današnjice, upozoravaju da ideja o godišnjem odmoru kao o vremenu isključivanja od obaveza i briga - rapidno nestaje. Radije nego da provode svoje vrijeme sa obitelji, dobar dio menadžera u bunilu provjerava mailove, odgovara na poruke i pozive iz ureda.

Penny de Valk, izvršna direktorica instituta koji je proveo istraživanje, izjavila je:
- Oni dani kad su se zaposlenici mogli odmoriti sada su iza nas. Dok god tehnologija omogućava rad ''na daljinu'', bit će teže isključiti se.

Profesor Cary Cooper sa Sveučilišta Lancaster poručuje da je problem utoliko veći što su zaposlenici toliko uplašeni od gubitka posla da postaju žrtve ''kulture nužne prisutnosti''.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Časna seka
Časna seka
19:55 22.07.2010.

Sitni trikovi s telefonima nemaju smisla. Na poslu se valja poseksati i relaksirati.

SA
sandrina
12:18 22.07.2010.

dojučerašnje brkate komercijaliste po mastodontima zamijenili su nekakvi mladi manageri u odijelima i zimi i ljeti, s passatima, plavim košuljama i kravatama, ulaštenim cipelama, s iphonom na uhu, na kavama u odabranim društvima, koji stalno nekamo jurcaju....glumci....jeftin outfit, mamini sinovi sa stanovima u podsljemenskoj zoni.....i s plavušom kao privjeskom koja im pegla - samo karticu!!

Avatar m_m
m_m
13:27 22.07.2010.

O jadni meanžderi. Produžite im godišnji ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije