Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spašena u zadnji tren

Megi se opravlja nakon što je u parku pojela otrov za štakore

Megi
Foto: Privatni album
1/4
17.02.2014.
u 17:50

Zahvaljujući prisebnoj vlasnici, kujica je na vrijeme počela s liječenjem, a policija nije bila zainteresirana za provođenje istrage

Kujica Megi imala je vrašku sreću. Zahvaljujući budnosti njezine vlasnice Nataše Bolha Cindić iz Rijeke, izbjegla je teške posljedice trovanja otrovom za štakore.

Njihova redovita šetnja pokraj zgrade u Ulici G. Duella 19 u nedjelju 9. veljače zamalo se pretvorila u noćnu moru. Naime, Megi je u svome redovitom njuškanju u parku naišla na otrov, koji ondje, jasno je, nije ostavljen u dobroj namjeri.

Brzo reagirala

Srećom, njezina je vlasnica primjetila da je Megi nešto progutala i shvatila da se bi se moglo raditi o otrovu. Brzo je reagirala, svoju je ljubimicu odmah odvela veterinaru, a usput je uzela i uzorak, kako bi se barem na taj način moglo utvrditi o kojoj je vrsti otrova riječ. Veterinar je posumnjao na otrov za štakore, koje ima odgođeno djelovanje, nakon sedam dana, tako što u organizmu polako troši vitamin K i izaziva unutarnje krvarenje koje je nemoguće zaustaviti. Megi se na vrijeme izvukla, potvrgnuta je višednevnoj terapiji, liječe je velikom količinom potrebnog vitamina K.

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Nisu zainteresirani

Iako je o ovome slučaju Nataša Bolha Cindrić obavijestila i policiju, nisu pokazali interes ispitati tko je ostavi otrov u parku, u kojem najčešće borave djeca. Na žalost kontrole nad osobom koja kupi takav otrov nema, prodaja je slobodna, pa je teško ući u trag onima koji ga kane zloupotrijebiti.
- Ovo više nije šala, i ranije smo u blizini te zgrade doživljavali neugodnosti, gađali su nas vazama s cvijećem, vrećicama punim kamenja. Pitanje je vremena kada će netko ozbiljno stradati, a nitko ništa ne poduzima - kazala nam je zabrinuta Nataša Bolha Cindrić.

Ključne riječi

Komentara 1

OS
osica
18:23 23.02.2014.

Megi, živjela ti meni na radost tvoje požrtvovne vlasnice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije