Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSLOBAĐA HORMON SREĆE

Maženje nakon seksa ima puno prednosti, a evo i kako može poboljšati vašu vezu

Shutterstock
28.05.2022.
u 19:03

Dokazano je i da se žene puno više vole maziti nakon seksa nego muškarci

Aktivan seksualni život vrlo je važan za brak ili vezu, a maženje nakon seksa može biti jednako važno kao i sam seks; ono je naime način stvaranja intimnosti i zadovoljstva, a osigurava da svoju vezu održite živom na duge staze, piše Your Tango.

Stručnjaci otkrili dan i sat: Ovo je najbolje vrijeme u tjednu za seks!

1/6

Uz maženje dolaze velike prednosti. Grljenje tako npr. oslobađa oksitocin koji se često naziva hormonom vezivanja. Kada se ovaj hormon oslobodi, može učiniti da se osjećate bliže i emocionalno povezanije, a može i pomoći da ojačate svoju vezu s partnerom. Osim veze s partnerom jača i seksualnu želju, pogotovo ako ste osoba kojoj emocionalna povezanost treba da bi željela seks. 

Još jedna prednost maženja je da oslobađa dopamin, hormon sreće. Oslobađanje oksitocina i dopamina čini nas sretnijima i međusobno bližima, zbog čega se smanjuje i stres u našem tijelu. No osim neurokemikalija, pokazalo se da maženje pozitivno utječe i na odnose općenito; točnije osjećaj zadovoljstva koji pruža maženje nakon seksa može učiniti da budemo zadovoljniji svojim seksualnim iskustvom i vezom općenito.

Naravno, ako ne uživate u maženju ne biste se ni trebali prisiljavati. Dokazano je da se žene puno više vole maziti nakon seksa nego muškarci, a dok je nekima maženje vrlo važno, drugima je takva fizička bliskost naporna, što je sasvim u redu. Postoje i drugi načini kako se povezati s partnerom nakon seksa, a neki od prijedloga su zajednički obrok ili gledanje TV-a u dvoje... 

Koji su najljepši ljubavni stihovi svih vremena? "Pjesma nad pjesmama iz Biblije", "Crvena jabuka..." 😍❤

  
Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
16:50 29.05.2022.

I poljupci su vazni nakon odnosa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije