Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Matematička mozgalica zbunila društvene mreže: Koja čaša će se prva napuniti šampanjcem?

GiftsOnline4U
26.05.2021.
u 07:00

Prosječno vrijeme za pronalazak odgovora je 45 sekundi, a rekord je 20 sekundi.

Nova mozgalica ostavlja ljude zbunjenima, a sve što trebaju napraviti je odgovoriti koja čaša će se prva napuniti šampanjcem, kako piše Daily Mail.

Ilustracija pokazuje četiri čaše od šampanjca koje se moraju napuniti koristeći se raznim cijevima i čašama. Znate li vi koja čaša će se prva napuniti?

Optička iluzija 'Moja supruga i punica' može procijeniti koliko godina imate:

1/2

Foto: GiftsOnline4U

Prosječno vrijeme za pronalazak odgovora je 45 sekundi, a rekord je 20 sekundi. Ako vam treba pomoć, razmislite o visini i veličini čaše kroz koje šampanjac prvo mora proći kako bi došao do čaša na dnu. 

Ako ne možete zaključiti koja čaša će se prva napuniti, rješenje je 2, 4, 1,

Odličan trik za brže sušenje posuđa u perilici: Kuhinjsku krpu stavite na vrata perilice i upit će višak vlage!

Komentara 3

HO
horton
19:40 26.05.2021.

Pohvalno je da ste stavili link na originalni članak, nije pohvalo što se tad vidi koliko je toga krivo prevedeno. Za početak, u originalu rekord nije 20 sekundi, nego 45. Osim toga, pitanje u originalu nije koja će se prva napuniti, nego kojim redoslijedom će se napuniti, što je vremenski zahtjevnije pitanje. Mislim, nisu neke bitne stvari, ali to vam je glavni posao u mediju - točno prenijeti sadržaj.

FA
FantaOrange
12:30 26.05.2021.

Nema dosta šampanjca u flaši da se sve to napuni

KA
Kariola
18:07 26.05.2021.

Nema šanse da se 2 napuni prije 4, iz pomoćne se prelijeva to su tri potrošaća u odnosu na jednog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije