Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novosti na gastro sceni

Mate Janković otvara SOL bistro na hrvatski u kojem će nuditi 'fin i brz ručak za normalan novac'

Sandra Šimunović/Pixsell
18.01.2023.
u 09:09

Ususret godišnjici restorana 'SOL tapas na hrvatski' najpopularniji hrvatski chef najavljuje drastične promjene u konceptu. Gosti kavane 'Johann Franck' u čijem je prostoru SOL smješten ponovo će moći naručiti doručak dok se u vrijeme ručka događa najveća promjena koja će oduševiti mnogobrojne fanove ovog vrlo popularnog restorana

Tako strelovitom uspjehu, kakav je Mate Janković doživio sa svojim konceptom 'SOL tapas na hrvatski' rijetko možemo svjedočiti. Nakon samo nekoliko mjeseci rada u prostoru kultnog Maraschina u Margaretskoj ulici Janković hrabro seli posao na Trg bana Jelačića u kudikamo veći prostor kavane Johann Franck pokazavši da zagrebačkoj publici ovakvo mjesto nasušno treba. I dok smo čekali otvorenje wine&cheese bara u prostoru u Margaretskoj, o kojem je Janković u nekoliko navrata pisao na društvenim mrežama, jučer je osvanula najava koja je iznenadila, a vjerojatno i oduševila njegove brojne obožavatelje iz koje jasno da će osoblje kuhinje 'SOL tapas na hrvatski' pripremati hranu za sve goste kavane Johann Franck, a najveća promjena događa se u vrijeme ručka. Evo što je Janković najavio na društvenim mrežama!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

"Bliži se godišnjica SOL tapas na hrvatski. Mogu reći da je godina iza nas bila puna izazova, ali i vrlo uspješna. Osim što ćemo ju proslaviti gostovanjima i raznim programima, reorganizirati ćemo i poslovanje. Naša buducnost sada je dugoročno vezana uz prostor Gradske kavane čijim se potrebama moramo prilagoditi i ponudom. Želimo sa hranom funkcionirati od njenog otvaranja do zatvaranja. Podijelit ćemo dan na tri dijela 8-11 /11-16 / 16-24.

1. Vraćamo doručak uz jos nekoliko dodataka. Doručak ćemo servirati svaki dan osim nedjelje od 8-11 h

2. Za ručak se događa prava promjena. Otvaramo SOL bistro na hrvatski koji će raditi svaki dan osim nedjelje od 11 do 16 h. U ponudi će imati 10ak jela koja će se svaki tjedan mijenjati. Koristit ćemo samo Hr namirnice i s njima kuhati bistro klasike naslonjene na našu tradiciju. Poseban naglasak stavljamo na subotnji ručak gdje ćemo u ponudi imati još jela. Želim kreativno mjesto koje za normalne novce nudi fin i brz ručak.

3. Popodne otvaramo SOL tapas na hrvatski koji radi od 16 -24 h svaki dan osim nedjelje. O konceptu se manje-više sve zna. Menu se mijenja jednom mjesečno, a inspiracija je bila i ostaje Hrvatska.

4. Cijeli dan će u prostoru kavane u ponudi biti sendviči, tost, sirevi, naresci etc."

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije