Otkrivamo kako prepoznati vrhunsko maslinovo ulje
Berba maslina u Dalmaciji ove je godine podbacila 30 posto, ali zato je tekuće zlato koje sada izlazi iz uljara - vrhunske kvalitete
Komentari 12
Velikog mi objasnjenja koje je ulje dobre kvalitete najbolji test je da stavite bocu sa uljem u frizider (ne u hladnjacu)oko dva sata i ako se pocne mutiti onda je to ono pravo ,poslije kada bude na normalnoj temperaturi postat ce ponovo bistro , a to sto se kaze gore u tekstu nije nikakova sigurnost da je ule kvalitetno !
ja jučer kupih 2 litre Extra Djevičansko Maslinovo hladno prešano ulje po 12 kuna za litar u trg.centru,neprocjenjivoo
Razumio sam ..svaku bocu na polici otvoriti kušati malo gucnuti i tako dok ne isprobamo sve da vidimo koje odgovara kvaliteti "experate".Ja kupim od poljoprivrednika drito ..i hvala bogu nije prošlo testove EU. Ne može mi Nijemac ili Holanđanin određivati kvalitetu maslinovog ulja. Hvala. Članak je nonsense i nema vrijednosti za potrošače
Vrhunska maslinova ulja nesmiju biti gorka. Gorka su samo maslinova ulja losijih kvaliteta.
Ka konzumiram od oil istria od agrokora agrolaguna. Skupo ali nje gorko, tak da ne znsm o čemu ova gospođa priča. Npr. Konzumirao sam talijansko monini ni ono nije gorko. Jedino je bilo peckavo i gorko neko bio extradj. iz konzuma. E sad ajde ti znaj..
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Maslinovo ulje stavite u času potom ga jednom rukom poklonite a drugom zagrijte na tjelesnu temperaturu. Pomirišite ; treba imati miris livade. Okus slatkasti pikantan, potom dolazi osjećaj blage gorčine. Boja je svima poznata i ne smije ostajati talog. ToTo je ekstra dj. ili djevičansko mas.ulje. Najbolje ga je zamrznut, s tim postupkom možete vidjet dali ima primjesa drugih ulja koja se neće zgusnuti i čuvate ga od oksidacije.