Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
editorijal

Margaret Thatcher nikada nije izgledala ovako dobro!

Thatcher (1)
Foto: Terry Richardson/Harper\'s Bazaar
1/3
10.08.2011.
u 11:21

Bivša britanska premijerka poslužila je kao inspiracija za modni editorijal u posljednjem izdanju Harper's Bazaara, a njezin stil prenijela je manekenka Georgia May Jagger

Margaret Thatcher vjerojatno nije visoko na popisu poželjnih žena, no Harper's Bazaar je upravo nju odabrao kao temu svog zabavnog editorijala u kojem Georgia May Jagger (Mickova kći) glumi bivšu britansku premijerku.

Šaljive fotografije prate neki od Thatcheričinih najpoznatijih citata uključujući i: "Ako u politici želite nešto reći, pozovite muškarca. Ali ako želite nešto napraviti, pozovite ženu."

Editorijal prati i članak Suzy Menkes koja je bila modna novinarka u osamdesetima te je tada imala priliku razgovarati s Margaret o britanskom stilu u punkerskim osamdesetim. – Još uvijek čujem njezin glas, poput tihog šapta, kada me upitala: "Zar netko zaista nosi tu odjeću?" – prisjeća se Suzy.

I dok je Velika Britanija uživala u najnovijim avangardnim trendovima, Thatcher se držala svojih dobro krojenih kostima. U rujnu je aukcijska kuća Christie's prodala njezinu poznatu torbicu Asprey koju je nosila sa sobom i na pregovore s Ronaldom Reaganom i Mihailom Gorbačovom.

Poznata se torbica ipak nije pojavila na slikama koje potpisuje Terry Richardson, ali Georgia nosi plavu periku koja neodoljivo podsjeća na frizuru Margaret Thatcher.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije