Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EMPATIJA

Majke podijeljene: Trebaju li se i muškarci odreći alkohola za vrijeme njihove trudnoće?

trudnica
Foto: Shutterstock
1/3
27.05.2019.
u 19:30

'Bi li se i muškarci trebali odreći alkohola za vrijeme trudnoće svoje ljepše polovice?', zapitala se to jedna trudnica koja je svoju nedoumicu podijelila na forumu 'Mumsnet'.

Žena je trudna 36 tjedana, a zapitala se kada je adekvatno vrijeme da se i njezin suprug odrekne alkohola.

- Ne želim biti nerazumna, ali postajem sve nervoznija što se porod približava. Ne želim ga sprječavati da vodi društveni život, no mislim kako se ne bi baš trebao opijati- napisala je.

Trebaju li se i muškarci odreći alkohola za vrijeme trudnoće boljih polovica?

Žene su masovno počele dijeliti svoja iskustva vezana uz ovu tematiku, a krajnji ishod je rezultirao time da ovisi od muškarca do muškarca. Pokazalo se i da je nekim ženama izrazito važna muškarčeva empatija kada je riječ o ovome, dok drugima njihovo 'opijanje' ne predstavlja nikakav problem. 

"Moj suprug nije popio niti jedno jedino piće dok sam bila trudna", napisala je jedna korisnica, dok je druga imala sasvim drugačije iskustvo: "Moj je suprug svaku večer pio i vino i pivo za sve vrijeme moje trudnoće."

'To mi nije pretjerano bitno. Ako želi piti, neka pije. Ako ne želi, njegova odluka", dodala je još jedna korisnica.

Iako se popriličan broj žena složio s korisnicom koja je postavila ovo pitanje, bilo je i onih koji ne vide svrhu u ovako nečemu. 

"Ne razumijem. Zašto bi se i muškarac trebao odreći alkohola za vrijeme trudnoće svoje supruge? To mi nema nikakvog smisla, osim ako nije riječ o zdravlju."

 

Ključne riječi

Komentara 4

AI
airbender
19:05 27.05.2019.

cure moje drage, ako morate raspravljati o tome da li ce vam muz biti pijan dok ste trudne, srerno vam dalje u zivotu kad se porodite.. probajte onda kad dođe dijete molit, da recimo ponedjeljkom ne bude pijan...

Avatar Ayatollah of Rocknrolla
Ayatollah of Rocknrolla
19:49 27.05.2019.

Nema gore zene od trudnice. To jos podnositi danima, tjednima skoro godinu dana bez alkohola pa covjek bi poludio kao i one. Njima ostaje utjeha da su lijepe ali mi muskarci?...

DE
deda1234
19:37 27.05.2019.

Ne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije