Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritiziraju je

Majka ne zna što napraviti s kćeri: 'Završila fakultet, ne radi, živi s nama - sram me što sam je rodila'

shutterstock
05.04.2023.
u 15:27

Osim što mladi u Hrvatskoj gotovo do sredine tridesetih i dalje stanuju s roditeljima, mnogima je problem naći posao nakon diplome.

Prijašnja istraživanja otkrila su da je Hrvatska među ‘najgorim’ zemljama što se osamostaljivanja mladih tiče. Osim što mladi u Hrvatskoj gotovo do sredine tridesetih i dalje stanuju s roditeljima, mnogima je problem naći posao nakon diplome.

Ako ne otiđu van granica tražiti posao u struci, ostaju ovdje čekati bolja vremena, prekvalificirati se ili probati pronaći posao u srodnom zanimanju. I dok većina roditelja ne prigovara na ovakve promjene jer su svjesni da je teško pronaći bolje rješenje, ima i onih koji samo žele da im djeca odu u samostalni život.

Tako je jedna majka iz Hrvatske na popularnoj stranici Ispovesti podijelila svoju priču o kćerki koja već godinama ne može pronaći posao u struci te ne zna što napraviti s njom.

Što majke najviše žele dobiti za poklon? Možda ćete se iznenaditi:

1/6

"Ne znam šta da radim sa svojom kćerkom. Ima 30 godina, završila je fakultet, a ne radi nigdje, jedva da izađe iz kuće", napisala je u objavi pa objasnila kako ju često promatra, djeluje joj kao da je stalno nervozna, zamišljena, izbjegava goste…

"Pritišćemo ju svaki dan i suprug i ja da nađe bilo koji posao, ona kaže da je anksiozna i da se loše osjeća psihički te da je ostavimo na miru”, dodala je.

No, unatoč njenim opravdanjima, ova majka nije uvjerena da su istinita, toliko čak da ih širi dalje na cijelu generaciju mladih.

"Nemojte mi, djeco, te vaše nebuloze i izgovore, lijeni ste, bijesni i kraj priče, navikli na roditeljsku guzicu. Još malo vremena joj dajemo inače leti iz kuće pa neka se snalazi kako umije. Tko god nas pita što nam radi kćer, u zemlju propadam od sramote. Em 30 godina, em nema posla, nema ni djece, ma ništa. Bruka šta sam rodila!", piše bijesno u svojoj ispovijesti.

Međutim, korisnici društvenih mreža nisu se složili s njezinim mišljenjem te tvrdili da je njenoj kćeri potrebna stručna pomoć, a ne ovakav tretman od strane vlastitih roditelja.

"Jedina bruka u svemu tome ste vi gospođo, ne daj bože nikome takvog roditelja", komentirao je jedan korisnik, dok je jedna korisnica dodala: "Tužno je ovo što ste napisali. Anksioznost nije ni malo naivno stanje. Pružite joj što više ljubavi, podrške i razumijevanja."

Među više od 350 komentara, nije se pronašao nijedan koji podržava ovakvo ponašanje roditelja prema svojoj djeci izuzev jednog komentatora koji smatra da je ovo rezultat prevelike brige roditelja prema djeci.

Ova mjesta mnogi zaborave očistiti, a puna su bakterija!

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar Tombstone
Tombstone
16:11 05.04.2022.

A mozda su problem studiji za koje radno mjesto ne postoji ili se otvara jedno ili dva svakih 30ak godina? Uzmite npr studente ceske knjizevnosti na FF. ( Velim Ceske iako ne znam je li postoji, tako da moze biti i Ruska, Bjeloruska, Ukrajinska, Poljska, Turska....). Te studije upisuju u 98% slucajeva oni koji se nisu uspjeli upisati na studije "aktuelnih" jezika a jednostavno su "morali" pod svaku cijenu ici na FF. Koje radno mjesto za te visokoobrazovane ljude postoji? Samo jedno, a to je profesor na istom faxu na istoj katedri. Naravno, ako im prosijek ocjena to dozvoli. No to je radno mjesto zauzeto i bit ce dostupno za 20 ili 30 godina kad sadasnji profesor ode u penziju. Krenemo li s laganim brojevima, npr 10 studenata godisnje, za to ce mjesto kad bude dostupno konkurirati 200 ili 300 kandidata. Jedan ce posao i dobiti, nebitno sada je li preko veze ili ne, i time ce to radno mjesto biti zauzeto slijedecih 30 godina. Pa ispada da ce tada biti 600 kandidata od kojih neki cekaju i po 60 godina. Apsurdno? Da, ali postoji li neko drugo radno mjesto u struci? A nazalost ima jos takvih studija.

DI
Dida123
17:11 05.04.2022.

Kod nas u Dubravi je to normalno! I to je uspijeh, nemoj majko biti nezahvalna, završila je fakultet!

RO
ronyday
16:03 05.04.2022.

Nažalost to su ostaci trulog komunizma kada se djecu odgajalo 'uči bilo što da ne moraš raditi', uz to sve takve slučajeve bi trebalo uputiti psihijatrima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije