Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skenirali mozak

Magnetna rezonanca otkriva kakav će biti vaš seksualni život

magnetska rezonancija
Arhiva VL
19.04.2012.
u 11:55

Na temelju uzbuđenja izazvanog prikazom erotskih fotografija, znanstvenici su predvidjeli kvalitetu seksualnog života

Koliko ćete se udebljati ili biti seksualno aktivni više vam neće morati gatati susjeda iz karata, sve ćete to moći saznati nakon snimanja mozga pomoću funkcionalne magnetne rezonancije (fMRI).

Znanstvenici sa sveučilišta Dartmouth promatrali su dijelove mozga pod nazivom nucleus accumbens, odnosno \'centar za nagrade\'. Ispitanicima su prikazivane slike eksplicitnijeg sadržaja i raznih delicija, ali i neutralnijeg sadržaja, primjerice slike pejzaža i sl.

Istom su postupku podvrgnuti i šest mjeseci poslije, a onda je ustanovljeno da su osobe kod kojih je ranije zabilježena jača aktivnost dok im je prikazivana hrana dobile na kilaži, za razliku od onih kod kojih delicije nisu pobudile posebno zanimanje. Sukladno tome, osobe koje su jače reagirale na erotske fotografije imale su kvalitetniji seksualni život, prenosi Livescience.

Studija je pokazala kako svaki čovjek ima slabu točku, odnosno da može podleći iskušenjima, no znanstvenici vjeruju da mnogo toga ovisi i o našoj kontroli te nas to može nagnati da više razmišljamo o svojim budućim postupcima. No samokontrola, kažu, iziskuje mnogo napora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije