Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FENOMENI Kraljica popa i stila iznova je apsolutno 'in'

Madonna - Modna ikona

moda-01-txt.jpg
import
17.02.2006.
u 17:24

Nekad je na modne revije dolazila napirlitana – ove je godine na haute couture reviju Jean-Paula Gaultiera došla sva u crnom, gotovo aseksualna iako u Versaceovoj odjeći. Pomislili smo da je poslušala prošlogodišnji savjet medija kako više nije za nju provokativan seksi izgled. No već koji tjedan poslije evo Madonne na otvorenju Grammyja, u seksi ljubičastom kostimu!

Gospođa Ritchie dokazuje da je i dalje ikona stila, odnosno grandissima, kako je zovu Talijani, ali i sjajna kameleonka stila, koja se uvijek dočeka na noge kad je žele otpisati. Kraljica popa – o kojoj su napisane knjige eseja i fenomenoloških analiza, pa čak i vodič o tipično njezinu stilu odijevanja – iznova je “in”. Časopisi pišu vodiče o njezinim stilskim putovanjima, otkrivajući tajne njezine vječne stilske mladosti.

Njezinu novu frizuru u stilu Farrah Fawcett imitira svaka druga djevojka u svijetu, žudeći za jaknama kakve su posebno za nju kreirane u Gucciju. Tajne Madonnine modne strategije otkrivaju za vas “modni psi tragači”, tj. modni kritičari. Madonna, kažu oni, rado nosi top trendove – npr. ukrase za glavu, bluzone, sandale u stilu 20-ih, ali ih, kao što kaže kritičarka njemačkog Voguea Ortun Anke, ne kopira doslovno, već retro modele kombinira s aktualnim trendovima.

Tako jesenas nije uz to nosila i suknju iz 20-ih, nego hipijevske hlače. Samosvijesti joj ne nedostaje, no sada je nekadašnja njezina neobuzdanost ipak kontrolirana. I dalje pokazuje što ima, nosi cool dodatke poput XXL naočala, lude jakne, i pulovere preko bluza i košuljica. Katkad voli jednostavnost – jeans, majice i sakoiće – no da to ne bi izgledalo dosadno, kombinira ih s atraktivnim modnim dodacima poput grandioznih ogrlica.

Jasno je i da Madonna inzistira na mladenački intoniranoj modi, čemu pripadaju puloveri s V-izrezom i kačketi. Daje joj to svježinu, pri čemu još i seksi izgled. No umjesto otvorene, na redu je suptilna erotika!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije