Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kulinarska nelagoda
Povratak na članak

Zašto nam luk tjera suze na oči? Konačno stiglo znanstveno objašnjenje

Kada počnemo rezati luk, stanice u glavici se razdvajaju i ispuštaju enzim nazvan alinaza, a on proizvodi kemikalije koje se pretvaraju u molekule okusa. To luku daje karakterističan okus.

Komentari 4

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
16:36 07.08.2017.

Zašto nama domoljubnim balkancima luk i pravedne međunarodno važeče presude EU arbitraže tjeraju suze na naše nevino viteške oči???

VL
NE
Nepoželjna
22:10 07.08.2017.

Suze od luka brže prođu, nego one koje ti neke osobe natjeraju na oči..

VL
AU
austrougarskigeneral
18:29 07.08.2017.

kad ga vidim šmrc

VL
DE
deda1234
08:49 08.08.2017.

tim " znanstvenicima" zbilja dosadno u zivotu!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.