Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obiteljska zabava

Cijela obitelj uči kako se snaći u kamenom dobu

društvene igre
Foto: Arhivska fotografija
1/2
02.04.2015.
u 18:00


Moderne društvene igre, osim zabave i druženja, imaju i edukativni karakter

Uskrsni vikend, za koji se najavljuje ružno vrijeme, može biti itekako zabavan i unutar četiri zida. Pogotovo ako se za blagdan koji okuplja obitelji neko vrijeme obiteljski posvetimo – društvenim igrama.

Sreća nije potrebna

– Zabavnih igara je bezbroj, za sve moguće uzraste i interese. Koliko su popularne svjedoči i činjenica da se stalno izbacuju novi naslovi. Brojne se igre mogu igrati obiteljski, dovoljno su maštovite da budu zabavne i odraslima i djeci, a od takvog su druženja koristi višestruke – kaže Marijan Mihić iz Udruge za promicanje društvenih igara.

– Većina modernih društvenih igara koncipirana je, inače, tako da uz zabavni i socijalni ima i edukativni moment, dok je faktor sreće sve manje zastupljen. U svakom slučaju, kvalitetno druženje za istim stolom, dok osvajamo srednjovjekovni dvorac ili se snalazimo u kamenom dobu, uz iskreno veselje i zabavu svakoj će obitelji donijeti dragocjene trenutke. Pogotovo u današnjem tempu života, kad odrasli jure za poslom, a mladi previše sjede pred televizorima i kompjutorima – ističe Mihić.

Za tu će svrhu poslužiti i dobri stari 'čovječe ne ljuti se', domino ili 'crni Petar', a na ponudu je, dakako, i more naprednijih igara koje može igrati cijela obitelj. Naš sugovornik, recimo, predlaže igre 'Jungle speeda', 'Tabua', 'Roll Through the Ages' te igru 'Dog' sličnu 'čovječe ne ljuti se' u kojoj se umjesto kockica koriste karte.

Ulaznica pet kuna

– Sve su to igre koje će zabaviti cijelu obitelj, od djece do baka i djedova, s tim da djeca ipak moraju biti školske dobi – savjetuje Mihić.

Moderne, sofisticirane igre, nažalost, obično nisu jeftine. No, neke se mogu i improvizirati, kaže Mihić, čija Udruga u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana društvenih igara u Zagrebu organizira 7. Dan društvenih igara (11. travnja u dvorani Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, od 10 do 21 sat). Prigoda je to, osim za 'prave' igrače, i za sve koji bi tek htjeli zakoračiti u svijet modernih društvenih igara. Ulaznica je pet kuna (obitelji deset).

 >> Jesu li videoigrice ugrozile stare igre poput Monopolija, Čovječe, ne ljuti se!?

>> Društvene igre pomažu djeci u razvoju govornih vještina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije