Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLIJEPE NA SVE

Ljubomora doslovno zasljepljuje žene u ljubavnoj vezi ili braku

ljubomora
Photos.com
15.04.2010.
u 11:08

Teško je vidjeti stvari onakvima kakve jesu kada se postane žrtvom čudovišta zvanog ljubomora.

Teško je vidjeti stvari onakvima kakve jesu kada postanete žrtva čudovišta zvanog ljubomora. Ponekad do te granice da se uopće ništa ne razabire. Naime, istraživanja Sveučilišta Delaware pokazala su da žene ne uspijevaju vidjeti stvari koje su im pred očima muči li ih mogućnost da njihova muža ili dečka privlači netko drugi.

-  Zaključeno je da su u tim trenucima žene pretrpjele "sljepoću izazvanu emocijama" – ustvrdili su Steven Most i Jean-Philippe Laurenceau sa spomenutog sveučilišta u studiji objavljenoj u časopisu Emotion.

Psiholozi smatraju da ovaj podatak otkriva neke zanimljivosti o socijalnim vezama i percepciji. U pripremi su nova istraživanja koja bi mogla otkriti do koje su mjere, ako su uopće, muškarci zaslijepljeni ljubomorom.

Ključne riječi

Komentara 3

OR
orisis
11:33 15.04.2010.

Mushkarci \"nisu \" ljubomorni?,Nisu zasljepljeni ljubomorom?Meni to pricha...

MA
marelica
12:25 15.04.2010.

Ma nisu muškarci zasljepljeni ljubomorom. Kako bi inače, tako slijepi, pogodili šakom ženinu glavu?

MA
marelica
12:28 15.04.2010.

A i nema većih preseravanja od ovih \"istraživanja\". Pogotovo psihologa. Kad već istražuju nebi škodilo da o sebi naprave posebnu studiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije