Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eh, da...

Ljubljenje, razgovor, gluma... Težite savršenom seksu, ali koje stvari radite krivo?

Seks
Foto: Thinkstock
1/7
11.11.2018.
u 19:17

Ovo su neke od stvari koje vjerojatno radite nesvjesno, ni ne pomišljajući kako to može negativno djelovati na vašeg partnera ili partnericu tijekom odnosa.

Tijekom seksualnog odnosa, zadnja stvar koju želite je da napravite nešto što će drugu stranu "ohladiti" i učiniti nezainteresiranom za seks. 

A upravo to možete napraviti iako to nemate na umu. Bitno je znati da muškarci i žene, u većini slučajeva, ne gledaju na seks jednako. Žene su te koje će se u seks češće upustiti emocionalno, s osobom do koje im je stalo, dok će muškarci češće na seks gledati kao fizičku potrebu, a ne produbljivanje odnosa i dijeljenje emocija. Upravo stoga različite stvari djeluju uzbuđujuće na oba spola. Žene će priželjkivati dulju predigru, dok će muškarci više uživati u samom seksualnom činu. 

Ovo su neke od stvari koje vjerojatno radite nesvjesno, ni ne pomišljajući kako to može negativno djelovati na vašeg partnera ili partnericu tijekom odnosa.

Izbjegavate ljubljenje

Kada ste se zadnji put strastveno poljubili? Upravo su poljupci intimniji čin nego sam seks, poručuju stručnjaci za veze. Nemojte ih ignorirati ili stavljati "postrani" jer osim što će vas više zbližiti, mogu biti, i često jesu, odličan uvod u seks. Čak i tijekom samog seksa, poljupci su "must have", odnosno itekako poželjni s osobom prema kojoj gajite iskrene osjećaje. 

Ne razgovarate

Može vam se činiti kako seks nije vrijeme kada biste trebali razgovarati, no varate se. Tijekom svakog odnosa, poželjno je stvari malo začiniti,promijeniti položaj, pitati kako se druga strana osjeća ili šaputati na uho. Možda će vam pasti napamet ideja da isprobate nešto što dotada niste, a trebali biste prije to reći vašem partneru ili partnerici i provjeriti što oni o tome misle kako ne biste napravili nešto što drugoj strani ne odgovara. 

"Loviti" orgazam

Iako će mnogi smatrati seks razočaravajućim ako ne dožive orgazam, treba imati naumu da je ponekad i samo putovanje bolje od dolaska na cilj. Drugim riječima, sam seks bit će znatno kvalitetniji ako se ne bazirate na sam orgazam nego i na užitak prije toga. 

Glumite orgazam

Ovo će najčešće napraviti žene. I to zbog više razloga. Neke će se odlučiti na to ako im je dosta seksa i ne žele ga nastaviti pa će ovo biti "lakši" način nego reći partneru istinu kako ga ne bi povrijedili. Neke će paziti na osjećaje svog muškarca kako mu nebi povrijedile ego. Ipak, bolja opcija ne glumiti orgazam čak i ako do njega ne dolazi te razgovarati sa svojim partnerom otvoreno kako biste zajednički pronašli neke druge položaje ili metode koje bi vas mogle dovesti do vrhunca. 

>> Pogledajte i video 4 mjesta na ženinom tijelu koja ne biste trebali dirati

Ključne riječi

Komentara 1

ZN
Znam
19:54 11.11.2018.

Linda a staje za vas pušenje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije