Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ljubitelji ljutog dolaze na svoje: Submarine lansirao nove Hells slidere i ultra ljuti Hot mamma burger u sklopu natjecanja Hot burger ninja contest

Submarine
Foto: Submarine
1/6
20.11.2023.
u 09:23

Omiljeni hrvatski lanac craft burgera, Submarine, održao je četvrto izdanje jedinstvenog natjecanja u kušanju ekstra ljutih burgera pod nazivom Hot burger ninja contest. U Submarineu u Green Goldu, tom se prilikom okupilo 10 najhrabrijih natjecatelja koji su se prijavili preko društvenih mreža, a za nenadmašnu ljutinu pobrinuli su se majstori iz Volim ljuto tima. U tri kruga natjecanja, pred sudionike su stavljena tri različita slidera, pri čemu je svaki bio ljući od prethodnog, a stoičkim svladavanjem najintenzivnijeg Carolina Reaper mash-a pobjedu je odnio Slaven Horvat, dok je drugo i treće mjesto pripalo Ivanu Vedaku i Leoni Posavec. Tom prigodom Submarine je ujedno predstavio novu paklenu ponudu, Hells sliders i najbrutalniji ljuti burger dosad, Hot mammu.

Foto: Submarine

Prvo izdanje natjecanja Hot burger ninja contest, započelo je dok je Submarine u Hrvatskoj djelovao na sedam lokacija. Danas ih u Hrvatskoj ima ukupno 17, uz nove lokacije u najavi, a evolucijom najpopularnijeg domaćeg lanca gourmet burgera, evoluiralo je i ovo natjecanje koje je rezervirano samo za najhrabrije. Već u prvom krugu, natjecatelje je dočekao ultra ljuti Fatalli fermentirani mash, jačine 150.000 SHU (Scoville skala), koji je u startu nagovijestio što slijedi. Natjecatelje koje nije pokolebao ovakav snažan početak, u drugom je krugu dočekao Trinidad Scorpion fermentirani mash od 300.000 SHU, nakon kojeg su za treću rundu bili spremni samo finalisti Slaven Horvat i Ivan Vedak. Treća runda pred njih je dovela zloglasni Carolina Reaper fermentirani mash od 600.000 SHU, spravljen od papričice koja je donedavno držala titulu najljuće na svijetu.

Foto: Submarine

Iz Submarine-ove kuhinje tom su prigodom najavili novitet u ponudi koji će oduševiti sve one koji se vole dobro zaljutiti. Hells sliders donose tri mini burgera od kojih je svaki različite i još gore ljutine od prethodnog, a mogu se kušati u svim Submarine restoranima. Ove tri mini zvijeri od burgera, kako ih u Submarieneu zovu, odlikuju poznata 100% domaća junetina iz lokalnog uzgoja, svježa zelena salata, dimljena dalmatinska panceta, grilani dimljeni sir, BBQ mayo umak te umaci od papričica različitih ljutina – Hot Portugal, Fatalii i Trinidad scorpion yellow. Burger Hot mamma je pak moguće probati samo u nekim restoranima, točnije u zagrebačkom Green Goldu, u Splitu i Rijeci u centru te u Zadru – i to svakog ponedjeljka od 17h do 21h. Ovaj ultra ljuti burger posebno izdvaja i specifičan način serverianja sa zaštitnim naočalama i rukavicama, a oni koji se odvaže na ovaj izazov moraju prethodno potpisati izjavu o odricanju o odgovornosti. Također, uz Hot mammu se poslužuje i mlijeko, koje će uz ovaj burger definitivno zatrebati. Riječ je o kratkotrajnoj ponudi, a svi ljubitelj ljutog pozvani su da se odvaže i iskušaju svoje granice.

Foto: Submarine

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije