Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ljetni recept s PIK Šunkama za svako doba dana

PIK šunka u ovitku
Foto: PR FOTO
1/3
PR
Autor
PR članak
16.08.2016.
u 14:40

Vrijeme za lakše, manje masne obroke

Lagani ljetni obrok, koliko smo puta čitali o tome. Što ustvari podrazumijeva takav obrok? Je li to brza hrana koja ne zahtijeva puno pripreme ni kuhanja? Ili su to ustvari jednostavna, ukusna i osvježavajuća jela?

Kako je ljeto još uvijek u punom jeku, liječnici nam savjetuju puno tekućine, ali i nutritivno bogate, okrepljujuće namirnice. One nam osiguravaju svježinu uma i tijela, a uz to će ih naš organizam jednostavno probaviti. Kako bismo što više vrućih dana obogatili kvalitetnim namirnicama, PIK šunke s 2% masnoće idealne su za pripremu jednostavnih i laganih obroka.

Šunke s malim udjelom masnoće

PIK šunke sa samo 2 posto masnoće pripremljene su od pomno biranih komada svinjskog buta i imaju visoku proteinsku vrijednost. Idealne su za sve one koji paze na tjelesnu masu ili o svojoj prehrani vode posebnu brigu, a uz to ne sadrže pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten ni soju. Porcija od 85 do 100 g šunke zadovoljava 30 do 50 posto dnevnih potreba za proteinima jer je vrijedan izvor esencijalnih aminokiselina, vitamina i minerala.

PIK Zlatna kuhana šunka i PIK šunka u ovitku mogu se pripremiti u raznim jelima i bogatim salatama. Stoga, uživajte ovo ljeto u jednostavnim, ukusnim obrocima i ne propustite isprobati recept koji donosimo u nastavku.

Šarena pita s PIK šunkom i salata

Sastojci za 4 osobe:

  • 125 g PIK Zlatne kuhane šunke ili PIK Šunke u ovitku
  • 4 jaja
  • 1 kora za pitu
  • 200 g tikvica
  • 100 g tvrdog sira
  • sol, papar, origano po potrebi

Izmutite jaja i dodajte PIK šunku s 2 posto masnoće nasjeckanu na kockice ili trakice. Zatim dodajte naribani sir i nasjeckane tikvice. Sve začinite s malo soli, papra i origana. Cijelu smjesu zajedno izlijte na gotovu koru i pecite u zagrijanoj pećnici oko 40 minuta.

Salatu pripremite od mješavine 800 g različitih vrsta salata (putarica ili kristalka, matovilac, rukola) 100 g cherry rajčica, 2 žlice maslinovog ulja i 1 žlice vinskog octa.

Servirajte komad pite sa začinjenom i napravljenom salatom koja je u trenu spremna za obrok.

Želite prijaviti greške?