Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodni dan Down sindroma

Lijepo mi je s tobom, znaš ... od sutra u kinima

film
20.03.2015.
u 19:20

Na Međunarodni dan osoba s Downovim sindromom, 21. ožujka, počinje se u hrvatskim kinima prikazivati dokumentarni prvijenac redateljice Eve Kraljević, topla priča o životu dviju sestara Eve i Mije, djevojke rođene s Downovim sindromom

Redateljski prvijenac Eve Kraljević, film "Lijepo mi je s tobom, znaš", od subote, 21. ožujka 2015., počinje se prikazivati u riječkom Art-kinu Croatia i zagrebačkom kinu Europa, a uskoro i u ostalim nezavisnim hrvatskim kinima. Prva projekcija 45-minutnog dokumentarca održat će se u riječkom Art-kinu Croatia s početkom u 13 sati, a zagrebačka kinopremijera bit će u 18 sati u kinu Europa.

Na nedavno održanom 11. ZagrebDoxu, film Eve Kraljević, koji prikazuje njezin odnos sa sestrom Mijom, djevojkom rođenom s  Downovim sindromom, toliko je dirnuo gledatelje da je dobio i nagradu publike. Potaknuti pozitivnim reakcijama i brojnim upitima gdje će se film moći pogledati, produkcijska kuća Hulahop odlučila je film učiniti dostupnim građanima i u ostalim gradovima Hrvatske. Priča koja je dirnula mnoge nastajala je kroz deset godina, koliko je Eva raznim kamerama bilježila svoj odnos sa sestrom Mijom i simpatične situacije unutar obitelji Kraljević. Kako je sama rekla, tijekom tog razdoblja pokušavala je razumjeti svoj odnos sa sestrom, nadići prepreke koje je pred njih postavilo društvo, strahove i osjećaj srama koji se u njoj budio zbog činjenice da je njezina sestra drukčija. Eva je uspjela stvoriti neodoljiv portret dviju sestara koji je uistinu pun veselja, ali i straha, pitanja, nedoumica. 

"Lijepo mi je s tobom, znaš" gledatelji će moći pogledati u redovnom program kina Europe od 21. ožujka do 11. travnja, a u riječkom Art-kinu Croatia od 21. do 27. ožujka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije