Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Identične trojke

Liječnici tvrdili da nosi dvije curice, a onda je rodila tri dječaka: 'Nekoliko dana prije poroda rekli su joj da su se zabunili'

@the_cheshire_triplets
28.10.2021.
u 10:30

Samo nekoliko dana prije poroda liječnik joj je rekao da su se zabunili oko spola, ali i broja djece.

Uvjerena da će brzo dočekati dvije djevojčice i jednog dječaka, za kojeg je kasnije doznala, Britanka Gina Dewdney pred kraj trudnoće za svoje kćerkice nakupovala je ružičaste bodiće i slatke šarene haljinice, no premda su liječnici na čak pet pregleda ultrazvukom vidjeli dvije curice, rodila je – tri dječaka!

– Na početku sam imala osjećaj da nosim blizance, a ne samo jedno dijete jer sam se osjećala užasno, stalno sam imala migrene, vid mi se mutio i nisam mogla spavati – ispričala je, pa kad je u 13. tjednu trudnoće UZV pokazao dvije glavice, nije se iznenadila.

Zato se, kaže mama trojki, šokirala kad je na idućem pregledu, nekoliko tjedana kasnije, ugledala i treću glavicu...

Trostruka se trudnoća vodila kao visokorizična, zbog čega je često bila na ultrazvuku, pa su joj liječnici tako u 16. tjednu rekli da čeka dvije identične blizanke i jednog dječaka. Bila je, kaže, uzbuđena što će dobiti djecu oba spola, pa je ushićena sa suprugom kupovala potrepštine za bebe.

Ipak, samo nekoliko dana prije zakazanog induciranog poroda čula je liječnika kako govori: "Ups... Ipak nemate dvije djevojčice". "Imam jednu?", pitala je, a on je odgovorio: "Ne, nijednu..."

Spektakularno NASA-ino otkriće: blizanci se vratili iz svemira, a njihov DNK je iznenadio sve

1/1

Nedugo nakon toga, Dewdney je postala mama trojice identičnih dječaka, što se dogodi u samo jednom od 200 milijuna poroda.

Na svijet su tako, nakon samo minute i 52 sekunde trudova, došla identična braća Jimmy, Jenson i Jaxson, i to istodobno, što je također rijetkost.

– Nikada nisu bili mirni u trbuhu, pa shvaćam da su se liječnici mogli zabuniti jer su uvijek rukom ili nogom prekrivali spol – rekla je sretna mama koja sada, kad dečki imaju 26 tjedana, kaže kako ne može ni zamisliti da je mama curicama jer je imati tri identična dječaka poseban osjećaj.

Iako su po izgledu isti, mama otkriva da njena tri sina već imaju različite osobnosti.

– Jimmy je šaljivdžija, Jenson je dramatičar, a Jaxson je potpuno cool, on samo sjedi i gleda njih dvojicu... – ispričala je za The Sun.

Četvorke: Sabrina Negus rodila je četiri zdrava dječaka, a bebe su začete iz dvije jajne stanice

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar TvojUjko
TvojUjko
11:47 28.10.2021.

I koja je razlika? Dve cure ili tri dečka, to je isto..

TR
trabant7
11:25 28.10.2021.

Hahaha, dobri liječnici, ne samo da su spol fulali nego i broj blizanaca, možda su gledali na stari RISOV televizor?

DU
Deleted user
11:41 28.10.2021.

Ultrazvuk je ne invanzijana metoda. Pouzdanost oko 80%. kod osoba koje su dobro školovane. U Zapadnoj Evropi obično to rade medicinske sestre, a ne liječnici, iako i od tog pravila postoje izuzetci. Čak ni tehnoligija 3d ultrazvuka ne daje dovoljno točne podatke iako je puno bolja od 2d. Mnogi neiskusni operatori mogu umjesto muškog spolnog organa vidjeti nabrekla usta ženskog spolnog organa i obrnuto pa spol može biti iznenađenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije