Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PRILIKA

Liječnici osmislili rješenje za dječaka koji je izgubio nogu zbog raka

Jon Dagnan
31.12.2019.
u 09:04

Kako bi ovaj maleni dječak ponovno mogao hodati, liječnici su pronašli pomalo čudno rješenje za njegovu nogu.

Austinu Degnanu, šetsogodišnjem dječaku iz Illanoise, dijagnosticiran je osteosarkom, vrsta raka kostiju, na početku 2019. godine nakon što je nekoliko dana osjećao bol u koljenu, piše Metro.

Nakon dijagnoze, doktori su njegovim roditeljima, Jonu i Carrie, rekli da jedini način da spase Austinov život je da mu amputiraju nogu. No problem s tim je bio da bi ju trebali amputirati iznad koljena što bi značilo da Austin ne bi mogao imati protezu i ne bi mogao hodati. 

Kirurzi su se ipak odlučili za pomalo čudno rješenje i Austinovo stopalo pretvoriti u koljeno, to jest njegovu petu su stavili na mjesto gdje mu je nekada bilo koljeno.

Tako su Austinu omogućili da nosi protezu i ponovno hoda. Nakon što se njegova proteza napravi po njegovoj novoj nozi, Austin će biti spreman za svoj novi život. 

Iako njegovi roditelji sami kažu da znaju da njegova noga izgleda čudno, sretni su sa svojom odlukom jer su Austinu omogućili sretan život zato jer sada više nema rak.

A mali Austin je super prihvatio novu promjenu na svom tijelu i sretan je jer izlazi iz bolnice i napokon će se moći igrati sa svojim prijateljima.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije