Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pazite

Lažni e-trgovci nude torbe Louis Vuitton

torba speedy
Louis Vuitton
03.06.2013.
u 12:00

Ukrast će vam podatke o kartici ili vam poslati krivotvorenu torbicu, ali će ona na carini biti uništena, a uništenje plaća kupa

Slovenskom Europskom potrošačkom centru (EPC) obratila se nedavno žena koja je na internetu razgledala ponudu torbica Louis Vuittona. Prije kupnje htjela je provjeriti sigurnost dviju internetskih stranica na kojima su se torbice prodavale: www.milangarments.com te www.bcpmylife.com, obavijestili su potrošače iz Slovenske zveze potrošnikov.

Za pomoć pri provjeri legitimnosti navedenih trgovina iz slovenskog potrošačkog saveza obratili su se Slovenskom centru za posredovanje pri internetskim incidentima (SI-CERT), pri mreži ARNES.

– Utvrdili su da je u oba slučaja riječ o lažnoj trgovini, jer nijedna ni na koji način nije povezana s Luisom Vuittonom – poručuju iz slovenskog Saveza.

Vjerojatno je riječ, objašnjavaju, o prijevari putem lažne trgovine, koja služi samo za krađu podataka o kreditnim karticama, ili je pak posrijedi opcija da trgovina plaćene torbice doista pošalje, ali je riječ o krivotvorinama koje će na carini biti uništene.

– Pritom valja upozoriti da će kupac biti dužan platiti troškove uništavanja krivotvorene robe – upozoravaju. Kako bi izbjegli opasnost da budu žrtve internetskih prijevara, kupci trebaju obratiti pažnju na: neuobičajeno niske cijene ponuđenih proizvoda, podatke o kontaktima tvrtke, sigurnost internetske veze i način plaćanja.

EPC savjetuje internetsku kupnju samo od poznatih prodavača – prava trgovina ne skriva svoje podatke, već im je u interesu da potrošaču sve informacije budu dostupne. Provjerite identitet prodavača te kupujte na stranicama čiji jezik razumijete.

>>EU zabranio 2278 opasnih proizvoda, jedan iz Hrvatske

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije