Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Lagao da je dobio na lotu, a 20 godina kasnije ženama ukrao više od 400 000 funti

Lagao je da je na lotu dobio 8,9 milijuna funti, a sada ga policija traži jer je navodno prevario tri žene u iznosu od čak 400 000 funti.
27. rujna 2019. u 15:04 4 komentara 796 prikaza
Foto: Facebook/ South Yorkshire Police

Prevarant John Eric Wells već je jednom bio u zatvoru na tri godine zbog jackpot prevare. Naime, Wells je lagao svojoj supruzi, prijateljima, obitelji i bankovnim menadžerima kako je na lotu dobio veliku svotu novca. Ovaj bizaran zločin kasnije je poslužio i kao ideja za film 'Cant't Buy Love'. Sada, gotovo 20 godina nakon, ponovno ga traži policija. Wells je optužen za čak tri prevare u kojima je navodno imao romantične odnose sa ženama kojima je ukrao novac.

Što kažete? Djevojka (22) je ostala bez novaca pa je posao odlučila pronaći na društvenoj mreži

Jedna od žena tvrdi kako ju je Wells prisilio da proda svoj dom i uzeo njenu cijelu životnu ušteđevinu praveći se da je hotelijer koji ima milijune na računu. Za njim intenzivno traga policijska postaja South Yorkshire, a sumnjaju kako je već napustio Ujedinjeno Kraljevstvo i vratio se svojim  prevarantskim navikama. 

- Taj muškarac je uništio moj život i tko zna koliko drugih - rekla je Hazel Wilkins, jedna od žrtava prevare za Mirror. Ova sedamdesetogodišnjakinja sada živi u Zapadnom Sussexu sa svojom kćeri.

- Imala sam lijep dom, divan posao i bila sam sretna kada sam ga upoznala. Sada nemam ništa i nikada neću ponovno biti sretna. Prekasno je da vratim sve što je od mene uzeo. Naporno sam radila gotovo 50 godina, a on je samo u tri godine od mene sve uzeo. Mrzim ga - rekla je ova razočarana dama koja tvrdi da je Wells od nje uzeo i 63 000 funti za koje je radila cijeli život. 

Priča tu ne dobiva kraj, Wilkins govori i kako je obećao kupiti kuće za njene dvije kćeri, a onda u zadnjem trenutku odustao čime je jedna od njih ostala bez krova na glavom nedugo nakon što je rodila. Wilkins je tada odlučila prodati svoju kuću kako bi mogla osigurati smještaj az kćer i unuče, a na kraju se i sama morala useliti s njima. Priča i kako ju je Wells nagovarao da da otkaz na svom poslu jer on ima veliki restoran u kojem će ona moći raditi kao voditeljica.

Otkako je nestao 2017. godine, ona otplaćuje kredit od 17 000 funti kojega je on podignuo u njeno ime.  Ova par trebao se vjenčati, ali on je čak 5 puta otkazao planove zbog navodnih smrti u obitelji, a tvrdio je i da boluje od raka. 

Često joj je slao fotografije koje su izgledale kao da su snimljene na egzotičnim lokacijama, a tada je navodno bio na poslovnim putovanjima u jednom od nekoliko desetaka hotela koliko je tvrdio da diljem svijeta posjeduje. Wilkins kaže kako je sve to bila laž jer je saznala da bi Wells u to vrijeme bio u svom rodnom gradu u Yorksu gdje je živio dvostrukim životom. Hazel nije jedina koja je nasjela na Johnov šarm, a otkrila je kako je u isto vrijeme kada je bio s njom bio i s još jednom ženom. One dvije su sada u kontaktu, a shvatile su da se radi o istoj obmani kod obje. 

a počelo je idilično 'Moj mlađi ljubavnik stalno traži novac, pitam se iskorištava li me'

Nakon tri godine veze samo je nestao jednoga dana nakon što je bio gost na vjenčanju njene kćeri. Rekao je kako ide na poslovno putovanje i nikad ga više nije vidjela. Banka ju je obavijestila o financijskim problemima i ona je odmah kontaktirala policiju. Tek nakon što je što ju je on napustio saznala je priču o njegovoj prošlosti i velikoj laži oko dobitka na lotu. 

Film snimljen po priči o lažnom dobitku na lotu prepričava kako je on, tada imena Howard Walmsley, bio pred rastavom. Njegovoj supruzi bilo je dosta dugova i kamatara koji su dolazili na vrata i on je kao kao rješenje odlučio slagati da je dobio na lotu. Organizirao je čak i proslavu s više od 60 ljudi. Iskorištavao je mnoge banke i automobilske kuće, a kada ček ne bi bio prihvaćen lagao je kako ima problema sa svojim offshore računima. Dokumentacija koju je priložio davala je dokaz o njegovom bogatstvu.

Policija ga traži zbog povezanosti u tri prevare kojima se koristio romantičnim namjerama za materijalnu dobit. Navode kako je od tri žene ukrao više od 400 000 funti.

Ljubavne savjete dobili smo od kumica s placa na Trešnjevci:

Plazma keksi
PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH
Predsjednik Europske nogometne federacije podržao važan projekt u Hrvatskoj
Bambi
DRUŠTVENA SOLIDARNOST
Jedna od najvažnijih regionalnih konditorskih tvrtki ugradila je društveno poslovanje u svoju poslovnu filozofiju
 • Avatar Mican999
  Mican999:

  Re: evil: ti kad se ujutro probudiš i kad se pogledaš u ogledalo fakat imaš problema. Psihijatrija Vrapče inače za takve kao ti ima svakodnevno dane otvorenih vrata.

 • deda1234:

  E nebi pristala na vezu da ti nije lago...

 • Avatar dr. Evil
  dr. Evil:

  Hadezeovac i domoljub?