Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripazite!

Kvare okus: Ovo su najveće pogreške pri pečenju pizze koje većina ljudi radi

Shutterstock
01.08.2022.
u 09:30

Nedovoljno vruća pećnica jedna je od glavnih pogrešaka pri pečenju pizze. Pećnicu zagrijte na maksimalnu temperaturu i tek kada je zaista vruća, stavite pizzu i pecite je desetak minuta.

Čini se da je vrlo jednostavno napraviti ovo omiljeno talijansko jelo, ali postoji nekoliko stvari na koje bi trebalo pripaziti da bi sve ispalo dobro. 

Priprema tijesta

Tijesto se mora dovoljno "odmoriti". Jedna je od najčešćih pogrešaka kad se prerano makne s s toplog mjesta. Bitno je da se dovoljno digne da bi bilo podatnije. Tijesto je najbolje kasnije rastezati rukama. Ako se povlači nakon što se razvuče, to znači da ga je potrebno ostaviti da se još malo odmori na sobnoj temperaturi.

Nije to samo pizza sa sirom, evo što sadrži prava pizza Margherita

1/8

Sastojci za pizzu

Umak od rajčice najbolji je kad je domaći, a za njega je potrebno malo truda. Nakon što se napravi sok od rajčice, potrebno ga je začiniti po želji i premazati tijesto. Još jedna važna stvar kada su sastojci u pitanju jest ta da se nikada ne stavljaju oni najjeftiniji.  Važno je i znati dobro iskombinirati sastojke kako pizza ne bi bila preslana ili pak bljutava. 

Zagrijana pećnica 

Sada, kad je omiljeno jelo spremno za posljednji korak, važno je obratiti pozornost na to da pećnica bude dobro zagrijana. Treba je zagrijati na najjaču temperaturu i tek onda staviti pizzu pa peći najmanje deset minuta.

Kuharica tvrdi da pogrešno čistimo dasku za rezanje: Ima trik za uklanjanje nečistoća i bakterija!  

Ključne riječi

Komentara 6

MO
montello
14:24 01.08.2022.

Najvaznije da tijesto ne bude debelo

Avatar Tombstone
Tombstone
15:30 01.08.2022.

Ovo zvuci pomalo bez veze jer pizza je jelo na koje svak po osobom ukusu stavlja sto zeli. I tijesto I umak priprema po svom ukusu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije