Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Putovanja

Kušati cresku janjetinu u Bukaleti nije preporuka nego obveza

Restoran Bukaleta u Loznatima, svega nekoliko kilometara od grada, najbolje je što Cres gastronomski nudi.
26. srpnja 2011. u 12:00 0 komentara 2545 prikaza
\'cres3_nnn_unu_250711\'
Foto: VL

Cijeli dan lutao sam otokom tražeći restoran u kojem ću moći pojesti poznatu cresku janjetinu ispod peke. U jednom restoranu su mi rekli da je trebam naručiti dan prije, i to za najmanje osam osoba.

Bio sam tužan i pomalo razočaran kada su mi umjesto toga na svakom koraku nudili odojka s ražnja. Na plus 30 i nešto takav ručak nisam smatrao najpametnijim izborom. I onda sam, na preporuku jednog prijatelja, pogodio u sridu.

Restoran Bukaleta u Loznatima, svega nekoliko kilometara od grada, najbolje je što Cres gastronomski nudi. Ambijent je seoski, a atmosfera u njemu baš onakva kakva i treba biti. Jednostavna i oslonjena na umijeće kuhanja tradicionalnih jela.

Drvo i karirani stolnjaci, domaće vino i onda ono zbog čega se isplatilo lutati. Domaći vreli kruh, janjetina ispod peke, domaće povrće i luk, malo krumpira.

Gospodo, kapa do poda, ne pamtim kada sam tako dobro jeo za 200 kuna.

Imunitet – snaga svakog organizma
PROMO
Imunitet – snaga svakog organizma
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.