Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RESTORAN

Kušati cresku janjetinu u Bukaleti nije preporuka nego obveza

\'cres3_nnn_unu_250711\'
VL
26.07.2011.
u 12:00

Restoran Bukaleta u Loznatima, svega nekoliko kilometara od grada, najbolje je što Cres gastronomski nudi.

Cijeli dan lutao sam otokom tražeći restoran u kojem ću moći pojesti poznatu cresku janjetinu ispod peke. U jednom restoranu su mi rekli da je trebam naručiti dan prije, i to za najmanje osam osoba.

Bio sam tužan i pomalo razočaran kada su mi umjesto toga na svakom koraku nudili odojka s ražnja. Na plus 30 i nešto takav ručak nisam smatrao najpametnijim izborom. I onda sam, na preporuku jednog prijatelja, pogodio u sridu.

Restoran Bukaleta u Loznatima, svega nekoliko kilometara od grada, najbolje je što Cres gastronomski nudi. Ambijent je seoski, a atmosfera u njemu baš onakva kakva i treba biti. Jednostavna i oslonjena na umijeće kuhanja tradicionalnih jela.

Drvo i karirani stolnjaci, domaće vino i onda ono zbog čega se isplatilo lutati. Domaći vreli kruh, janjetina ispod peke, domaće povrće i luk, malo krumpira.

Gospodo, kapa do poda, ne pamtim kada sam tako dobro jeo za 200 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije