Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INICIJATIVA Za alkoholni wellness projekt u Slavonskom Brodu zainteresirani Slovaci i Britanci

Kupka u bačvi vrućeg piva za pomlađivanje

21.05.2009.
u 21:58

Vječni san brojnih pivoljubaca, plivanje u bačvi piva, uskoro će postati stvarnost! Pivska kupka samo je djelić ekowellnessa, programa opuštanja prirodnim tehnikama što ga za koji tjedan pokreće slavonskobrodski hotel Eko-Garten.

Protiv stresa - rimski
– Suvremena tehnologija i užurbani način života uzrokuju stres i nelagodu, kojih se čovjek ne može riješiti koristeći se tehnološkim rješenjima poput solarija. Ljudi su u prošlosti puno ležernije živjeli, puno su se lakše opuštali. Ako starim Rimljanima nisu trebali solariji, ne trebaju ni nama – kaže Andrija Čukić, vlasnik hotela, koji je i osmislio cjelokupni program.

Tvrdi da se pravi wellness sastoji od četiri elementa: opuštajućeg, aktivnog i nutricionističkog programa te relaksacije uz laganu glazbu. Samo uz prisutnost svih četiriju komponenti wellness se iz kratkotrajnog doživljaja pretvara u svojevrstan način života i, kako Čukić tvrdi, ima potpun učinak na tijelo. Uz stare saune u kojima se para stvara kroz peć na drva potopljenu u drvenu kacu, najveći raritet Eko- Gartena pivske su kupke u velikim drvenim bačvama koje blagotvorno djeluju na kožu.

Ideja iz Heidelberga
– Upravo je Brođanin dr. Damir Krunić na njemačkom Sveučilištu Heidelberg dokazao da je pivo iznimno povoljno za usporavanje procesa starenja kože, pa smo to iskoristili. Klasično pivo miješa se s vodom, ali i s vitaminima B kompleksa, a cijela se kupka zagrijava na ugodnih četrdesetak Celzijevih stupnjeva. Dok ležite u bačvi ispunjenoj tom tekućinom, fizioterapeut vas istovremeno masira opuštajući vam mišiće, pa pivo i vitamini imaju maksimalan učinak. Nakon izlaska iz tekućine slijedi opuštanje u posebno preuređenim ležaljkama načinjenim od drvenih pivskih bačava – kaže Čukić.

Iako s programom ekowellnessa pivskih kupki kreću tek za nekoliko tjedana, u hotelu napominju da su već primili upite zainteresiranih klijenata iz Hrvatske, ali i Velike Britanije te Slovačke. Prema Čukićevim planovima, Osječko pivo tradicionalne recepture, kojim će se u prvo vrijeme Eko-Garten koristiti za pripreme kupki, bit će u godinu dana nadomješteno pivom iz kućne radinosti, vareno od slada i hmelja.


Sauna između hrastova

Suživot s prirodom jedan je od glavnih elemenata ekowellnessa, pa Eko-Garten sve svoje sadržaje nudi i u okruženju hrastove šume. – Našim su gostima na raspolaganju posebne saune izgrađene u šumi 400 metara od hotela, kao i posebne bačve za kupke. Posebnu čar svemu daje okruženje stoljetnih hrastova koji upotpunjuju doživljaj – kaže Čukić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije