Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Kuhinjski kist vam je pun ulja? Evo kako ćete ga očistiti u par minuta

shutterstock
01.02.2021.
u 07:00

Limunov sok je poznat po tome što može učinkovito ukloniti ostatke ulja i neugodnih mirisa.

Za razliku od lima za pečenje, koji samo treba kratko pranje da bi bio čist, čišćenje kuhinjskog kista je problematičnije. Ako ga pregrubo trljate, dlaka na kistu će se oštetiti, pa čak i ispasti. Stoga vam donosimo najbolju metodu kojom ćete ukloniti sve ostatke ulja, glazure ili žumanjka na brz, jednostavan i siguran način.

Soda bikarbona može učiniti `čuda` no nemojte je koristiti za ovo...

1/6

 Kako piše Kitchenfeeds, prvo što biste trebali napraviti je staviti kist u posudu s toplom vodom te ostaviti neko vrijeme da se namače. Topla voda skinut će višak ulja ili maslaca koji se nalaze na površini kista. Zatim ga nježno očetkajte deterdžentom za suđe te ostavite da se osuši na zraku. 

Limunov sok također je poznat po tome što može učinkovito ukloniti ostatke ulja i neugodnih mirisa. Prvo stavite kist da se namače u limunovom soku, a zatim očistite deterdžentom za suđe i toplom vodom.

Jeste li probali novi način “motanja” tortilja? Internet je poludio za njim!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije