Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za siguran seks

Koristite li pravu veličinu kondoma? Evo kako to otkriti

Kondom
Foto: Thinkstock
18.02.2018.
u 17:44

Nikakve koristi nećete imati od prezervartiva ako vam je preveliki ili pak malen

Ako prakticirate siguran seks i koristite kondome, budite sigurni da ste odabrali pravu veličinu.

Nikakve koristi nećete imati od njih ako vam je prezervativ preveliki ili pak malen.

Kondomi se tradicionalno izrađuju u jednoj veličini, a ona nije niti prevelika niti premalena. Stoga, ako niste prosječni, a prosjek je oko 13 centimetara u erekciji, tada potražite kondome koji će vam odgovarati.

Je li vam kondom prevelik možete odmah vidjeti. Gumica na kraju kondoma mora biti na koži penisa i on se, kada ga stavite, ne smije micati. Ako se može pomaknuti, ili još gore, ako se miče tijekom seksa ili čak otpada, vrijeme je da si priznate da vam treba manja veličina. Jer bolje je da odmah kupite manju veličinu pa se nećete sramotiti pred svojom boljom polovicom ako vam pada tijekom seksa. Veće neugodnosti od toga sigurno nema.

S druge strane, ako kondom teško navlačite na penis, a kada ga i uspijete staviti, ne osjećate se ugodno jer vas pritišće, to je znak da trebate potražiti veće kondome.

Kondomi sprječavaju prijenos spolnih bolesti, ali i neželjenu trudnoću pa se pobrinite da uzmete odgovarajuću veličinu jer u suprotnome, neće imati svoju svrhu. veliki kondom može lako skliznuti s penisa, a vi to nećete ni osjetiti, dok premalen kondom može puknuti zbog čega često dolazi do neplaniranih trudnoća.

Ako vam kondom ne smeta, odnosno ne steže vas, a prianja vam uz penis i 'ne pleše' oko njega te se osjećate ugodno, znat ćete da ste odabrali pravu veličinu, bila ona manja ili veća od prosjeka.

Pogledajte i galeriju: Muškarci, vrijeme je da ovo naučite o ženskom tijelu

Kondom
1/6

Komentara 5

BL
bljak007
18:51 18.02.2018.

Čujem da neki ih kupuju prije svakog partijskog sastanka.

VJ
Vl jedi govna
22:36 18.02.2018.

Ja koristim vrećice za zamrzavanje, od litre

AR
aris2
19:32 18.02.2018.

Koliko sam shvatio, ovdje se govori o kalibru, odnosno o debljini. A što je sa dužinom? Dakle, polovični clanak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije