Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potpuno slučajan izum...

Korisnike Twittera iznenadilo kako je izumljena zaštitna folija s mjehurićima: 'Trebala je biti 3D zidna tapeta!'

Instagram
07.06.2023.
u 15:30

Izumitelji su dvije zavjese za tuširanje zalijepili jednu za drugu, a unutra su se 'uhvatili' džepovi zraka, objasnio je korisnik, a kako je taj trend uređenja interijera očito odmah odbačen, dvojac je izum brzo prenamijenio za sigurnu dostavu paketa.

Većina se ljudi veseli iščekujući poštara s naručenim paketom, no ima i onih koje koliko i sami sadržaj pošiljke veseli i zaštitna folija s mjehurićima zraka koja se često stavlja u pakete da se proizvodi ne oštete u prijevozu. A kako je nedavno na Twitteru otkrio jedan korisnik, ta folija prvenstveno uopće nije napravljena da bi paketi bili sigurni; već joj je svrha trebala biti estetska...

Korisnik s računom @qikipedia objasnio je tako da je plastična folija zapravo napravljena da se u uredima i domovima koristi kao teksturirana zidna tapeta. "Omoti s mjehurićima izumljeni su greškom, kada je pokušaj stvaranja zidne tapete pošao po zlu", piše na Twitteru i objašnjava da su tzv. bubble wrap još 1957. napravili Alfred Fielding i Marc Chavannes, kao 3D tapetu za zid.

Dok je pažljivo čuvao neobični izum svog oca, mladi Howard Fielding nije ni slutio da će taj izum učiniti pravim trendseterom. Naime u rukama mu je bila plastična folija s izbočinama ispunjenim zrakom, a dok je gledao neki smiješni film, nije mogao odoljeti iskušenju da prstima počne pucati mjehuriće -  što je ubrzo radio i ostatak svijeta. Izum je revolucionirao pomorsku industriju i omogućio eru e-trgovine, štiteći milijarde proizvoda koji se isporučuju diljem svijeta svake godine, piše portal Smithsonian opisujući sina jednog od izumitelja koji je sigurno bio prvo dijete na svijetu koje je imalo priliku puknuti zračne mjehuriće folije. 

"Izumitelji su dvije zavjese za tuširanje spojili s vrućim zrakom, a unutra su se 'uhvatili' džepovi zraka", objasnio je korisnik na Tviteru, a iako je taj trend uređenja interijera očito odmah odbačen, dvojac nije posustajao i izum su brzo prenamijenili kao zaštitu za sigurnu dostavu paketa. "Kakva veličanstvena pogreška!", napisao je jedan oduševljeni korisnik. "Barem je nešto dobro proizašlo iz užasa zvanog zidne 3D tapete", dodao je drugi.  "Super. Hvala puno na informaciji @qikipedia, a sada moram puknuti par mjehurića. Nadam se da si sretan", našalio se treći korisnik. "Od tada folija s mjehurićima odraslima pruža rijetka trenutke radosti", dodao je jedan fan ovog slučajnog izuma.

Mladić oduševljava svojim izumima: Napravio je drvenu teretanu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije