Konzumacija smeđe riže smanjuje rizik za dijabetes
Ako se konzumacija bijele zamijeni smeđom rižom i kruhom od cjelovitih žitarica, rizik za dijabetes može se smanjiti za trećinu.
Komentari 3
je da moš mislit ljudi su sretni ak imaju najobičniju bijelu ponavljam bijelu rižu također bijeli kruh bijeli šećer i tako dalje,u stilu Mutti,a ne smeđe riže, šećere i opet i tako dalje to su sve nebuloze,čovjek može i s običnim vulgaris bijelim kruhom doživjeti stotu kaj jedu ljudi na selu nego najobičniji bijeli kruh.
Draga tajci4. Zivim na selu. Nasa vjencana kuma ima baku kojoj je skoro 90. Jos radi po dvoristu i kuci dok je nasa kuma stalno bolesna (jetra, kosti, koža......i to vrlo ozbiljne stvari). Dakle isti genski (25%) materijal. Da vidimo sto jedu: Baka: doma pece kruh - s ovim iz ducana nece ni kokosi hraniti, radi vrt pa ima i nesto svojeg povrca-ostalo kupi, žganci, skuplja ljekovito bilje uglavnom kuha hranu. Kuma: Čokolino, kruh iz ducana( svi su isti-ne dajte se zavarati sto stave malo boje i mrvica to je bijeli kruh.Jedino sto na njemu valja su sjemenke. Sastojci bijelog kruha-Aditivi(alergeni), punila (škrob iz krumpira -industrijski obradjen),pojacivaci okusa.... i 10% brasna(ako i toliko)), sve vrste junk food-a. Samo da nadodam. Imao sam predkancerogeno stanje, a bakinom prehranom se to povuklo i misic za koji su mi dva neovisna doktora rekla da nikad vise nece raditi danas radi. Naravno da ce se naci i suprotnih primjera no oni su rijetki.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
da???