Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Održavajte vezu živom

Koliko se dodirujete na dan? Evo koliko je potrebno da budete sretniji par

Par
Foto: Thinkstock
07.06.2014.
u 19:00

Partner koji odluči ignorirati ono što mu smeta ili ga vrijeđa kod drugog partnera samo pogoršava odnose.

Istraživanja su otkrila da parovi koji razmjenjuju dodire bar dvije minute dnevno – ne obavezno u kontinuitetu, niti u seksualnom smislu - mnogo bliskiji.

Za uspješno funkcioniranje veze potrebne su, matematički izraženo, samo 22 minute dnevno (20 minuta razgovora + 2 minute fizičkog kontakta). Druga, velika prijetnja za vezu i bliskost jesu neriješene svađe i povrijeđeni osjećaji.

Partner koji odluči ignorirati ono što mu smeta ili ga vrijeđa kod drugog partnera samo pogoršava odnose. Razgovor u kojem će obje strane iznijeti sve o svojim motivima da nešto učine, kao i o emocijama, jedini je način za oslobađanje akumulirane tenzije u vezi. Kada ste s nekim godinama, to znači da ste mu već gotovo sve ispričali iz svog života, kao i on vama. Zato je jedini način za napredovanje veze uključivanje novih zajedničkih aktivnosti u život. Naravno, neophodno je da određeno vrijeme posvetite samo sebi i stvarima koje samo vas zanimaju. Razmjenjivanje priča o iskustvima koja ste doživjeli neovisno jedno od drugome osvježit će vašu vezu.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

To će vam pomoći da ponovo vidite svog partnera, kao i on vas, u drugom svjetlu i izvan veze.

S druge strane, ako stalno viđate partnera u istim okolnostima (na primjer, u kući, na kauču ispred televizora itd.), on će vam, baš kao i veza, neminovno dosaditi. Zato izađite na ručak u radnom tjednu, ili izađite s njim i njegovim kolegama da biste vidjeli kako se ponaša prema njima (naročito prema drugim ženama).

Na početku, to će vam možda biti čudno i neugodno, ali je i neophodno. Ništa ne može ubrzati rad srca kao kada vidite da druga žena flertuje s vašim muškarcem. Samo, pobrinite se da on točno zna što možete, a što ne možete tolerirati. Nove aktivnosti, kao i priče o njima, aktiviraju proizvodnju hormona dobrog raspoloženja.

Stoga radite zajedno neke nove stvari i uskoro ćete se osjećati kao na početku veze. Upravo iz ovog razloga, većina parova se ponovo zaljubljuje na odmoru.

>>Otkrijte je li spreman za brak. Ne postavljajte ultimatum 'Ili brak ili razlaz'

>>(Ne)moguć suživot stresa i seksa: 5 savjeta kako ga izbaciti iz spavaće sobe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije