Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Koje su prednosti Zvijezda margarina?

margo
Foto: VL
PR
Autor
PR članak
28.12.2014.
u 08:00

Zvijezda Margarin sadrži dobre masnoće i vitamine, a nema kolesterola

Kada se spomene margarin, obično pomislimo na masti. Istina, margarin sadrži masnoće, no ne bilo kakve, već nezasićene masne kiseline koje imaju čitav niz pozitivnih učinaka na zdravlje, zbog čega ih popularno nazivamo dobrim mastima. Svi Zvijezda mazivi margarini bogati su nezasićenim mastima, a siromašni manje poželjnim zasićenim masnim kiselinama. Također, Zvijezda mazivi margarini nove generacije sadrže optimalan omjer jednostruko i višestruko nezasićenih masnih kiselina. Postoje i lagane verzije mazivih margarina, primjerice Margo Balance i Margo Aero, koji nude sve nutritivne prednosti ove namirnice uz smanjeni udio masti.

Dodatnu korist za zdravlje donose margarini poput Omegola, obogaćeni omega-3 masnim kiselinama te s povoljnim omjerom omega-3 i omega-6 masnih kiselina, što je kombinacija koja čuva zdravlje srca i pomaže prevenirati nastanak kardiovaskularnih bolesti.

U proizvodnom procesu margarini se često obogaćuju vitaminima, mineralima poput kalcija i magnezija ili blagotvornim biljnim sterolima. Primjerice, svi Zvijezdini Margo mazivi margarini obogaćeni su vitaminima A, D i E, što ih čini vrijednom pomoći u zadovoljavanju raznolikih nutritivnih potreba. Vitamin A pomaže nam očuvati zdravi vid, vitamin E djeluje kao snažan antioksidans, dok je vitamin D važan za pravilan razvoj djece.

S obzirom da se proizvodi od biljnih ulja i stoga ne sadrži kolesterol, margarin mogu konzumirati i osobe koje pate od povišenog kolesterola u krvi, kao i osobe na redukcijskim dijetama, najnovije smjernice oštro osuđuju niskomasne dijete kao neprimjeren način mršavljenja. Preporuka je stručnjaka da nam masnoće čine do 30 posto dnevnog unosa kalorija, a u postizanju tog cilja margarin nam je sa svojim uravnoteženim omjerom masnoća idealan suputnik.

 

Želite prijaviti greške?