Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigla potvrda

Kakva vam je frizura, što ste odjenuli? Pazite, vaš šef gleda baš sve!

šef,posao,rad,radnici
Foto: Thinkstock
1/2
06.05.2014.
u 07:15

Iako su preporuke stručnjaka da je za produktivnost na poslu potrebno raditi česte, kratke pauze, jedan od 10 šefova će motriti budnim okom koliko često zaposlenici izlaze na pauze za cigaretu i u zahod.

U istraživanju koje je naručila energetska tvrtka E.ON, sudjelovalo je tisuću Britanaca na čelnim pozicijama u tvrtkama.

Šest od deset šefova reklo je da prate koliko su točni njihovi zaposlenici i kasne li na posao, a jednak broj šefova promatra svoje zaposlenike koliko su uredni na radnom mjestu. Trećina njih će odmjeravati zaposlenike i gledati kako su odjeveni, a 27% ih gleda i kolika je dužina kose radnika.

Posebnu pozornost ovim "detaljima" pridaju šefovi u uslužnim djelatnostima poput maloprodaje i ugostiteljstva, ali i 14% posto šefova u poljoprivredi.

Iako su preporuke stručnjaka da je za produktivnost na poslu potrebno raditi česte, kratke pauze, jedan od 10 šefova će motriti budnim okom koliko često zaposlenici izlaze na pauze za cigaretu i u zahod. Takvi šefovi često imaju isti obrazac ponašanja čak i kada napuste radno mjesto. Zapisuju prehrambene navike, raspored spavanja...

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

- Ovo istraživanje pokazalo je da više od tri četvrtine osoba na čelnim pozicijama u tvrtkama sudjeluju u praćenju učinka svojih zaposlenika, izjavio je direktor E.ON-a Anthony Ainsworth.

Mnogi od ispitanika istaknuli su tijekom istraživanja da je njihov uspjeh na poslu i na osobnom planu povezan s njihovom sposobnošću da prate sve detalje, a više od polovice ispitanih reklo je da im takvo ponašanje pomaže da održe kontrolu. Više od četvrtine šefova izjasnilo se da se ovakvim ponašanjem u konačnici osjećaju mirnije.

Profesor organizacijske psihologije i zdravlja sa sveučilišta Lancaster, Cary Cooper, nije iznenađen rezultatima istraživanja, no, bio je uvjeren da će biti više kontrole zaposlenika nakon financijske krize.

>>'Frustrira me strogi šef koji nama zaposlenima utjeruje strah'

>>Za povišicu i napredovanje morat ćete najprije olakšati posao svom šefu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije