Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako urediti dom za Božić?

Harvey Norman
08.12.2021.
u 08:59

Iako je Božić vrijeme mira i opuštanja, svi ćemo se složiti kako su predblagdanski dani često puni žurbe, trčanja i male nervoze. Da biste to izbjegli, donosimo vam par savjeta kako na vrijeme urediti dom za Božić i u kako u potpunosti guštati u praznicima

Uživajte u božićnoj groznici, odličnom šopingu, adventskim ukrasima, mirisu fritula u gradu i zvukovima zvončića u glavi. Jednostavno je!

Planirajte unaprijed

Sve je jednostavnije ako ne čekate zadnji tren. Izlozi dućana, gradski trgovi i okućnice ukrašavaju se već od sredine studenog, stoga zašto biste vi čekali dva dana prije Božića? Unesite čaroliju u svoj dom već danas, a Božić dočekajte u opuštenoj atmosferi i u predivnom novom interijeru. Uz malo originalnosti i kreativnosti vaš dom će zasjati u pravom blagdanskom duhu, a uz posebne božićne ponude ništa ne mora koštati bogatstvo.

 

Čarolija u dnevnom boravku

Dnevni boravak mjesto je obiteljskog druženja na božićno jutro, otvaranja poklona i blagdanskog opuštanja. Ukrasite ga jednobojnim lampicama kako biste u svakom momentu mogli imati ugodnu, toplu atmosferu. Osim toga, dogovorite se s ukućanima o optimalnom mjestu gdje ćete smjestiti božićno drvce. Iako neki preferiraju bor pored prozora, najvažnije je da vam ne smeta prilikom druženja.

Ukoliko preferirate tradicionalniji stil namještaja u dnevnom boravku, ne morate se nužno ograničiti na tradicionalne ukrase. Čak će i drveni namještaj ili klasične kožne garniture izgledati elegantno u kombinaciji s modernijim ukrasima, oblicima i zanimljivim bojama na boru. Bitno je da vam je primamljivo oku, no i ugodno. Nema ništa ljepše od odmora na novoj udobnoj kutnoj garnituri , u zagrljaju voljene osobe, uz toplu šalicu šala na Badnju večer.

S druge strane, moderne modele garnitura možete kombinirati čak i s klasičnim crvenim ili zlatnim kuglicama, a blagdansku atmosferu pojačajte jelkinim granama i mašnicama na zidovima. Naš je savjet da se držite maksimalno tri boje, kako bi prostor odisao profinjenošću.

Blagdanski stol

Tek za blagdane shvatite kako nikada dovoljno mjesta! Ne brinite, još uvijek stignete nabaviti novi blagovaonski stol koji se može razvući kako bi cijela obitelj mogla biti na okupu. Iako je najvažnija stvar na blagdanskom stolu fina hrana i slastice u kojima ćete gurmanski uživati, nemojte zaboraviti na božićne ukrase koji mogu dočarati pravi blagdanski ugođaj.

Adventski vijenac osnovna je dekoracija, s ukoliko ste kreativniji, možete ga napraviti i sami. Kolut od slame, grančice, 4 svjećice i par ukrasa poput češera, žira, bijele vate koja liči na snijeg, gumbića i tkanine u boji, bit će dovoljni da stvorite neutralni vjenčić koji ćete moći koristiti godinama u kombinaciji s raznim stilovima.

Blagovaonski stol ukrasite svjećicama, vazama u koje ćete staviti češere ili božićne kuglice, zelenom grančicom vrbe, jele ili božikovine i božićnim salvetama za dodatan dekor. Za potpunu eleganciju, na drveni stol postavite zlatne elemente i blagovaonica će zasjati u svojoj jednostavnosti.

Ukoliko vam je blagovaonica u luksuznom stilu, klasični božićni ukrasi mogli bi biti pretjerani. U tom slučaju blagdanski ugođaj možete unijeti dodatkom bijele u prostor – pahuljice, mašne ili kuglice koje vise na zidu ili sa stropa.

Idealno blagdansko jutro

Znate onaj trenutak kada udahnete opojan miris cimeta? Da, to je miris božićnog jutra. Osim u kolačićima, božićni ugođaj možete postići i mirisnim cimet svjećicama postavljenim na noćnim ormarićima. Zašto bi spavaća soba ostala jedina neukrašena prostorija u domu?

Božićne dekoracije možete nalijepiti na svoj ormar, a nemojte zaboraviti i na ulogu božićnih jastučića i toplih dekica s božićnim dekorom. Uz moderan krevet, novi vrhunski madrac i topli prekrivač, na božićno jutro probudit ćete se s osmijehom. Ustanite odmorniji i puni energije, navucite božićne čarapice i uživajte na toplome, u svom božićno uređenom domu.

U Harvey Norman trgovinama čeka vas velika ponuda namještaja, spavaćih soba i dodatnih detalja za potpuno uređenje doma točno po vašem ukusu. Provjerite više na web shopu i požurite u Pulu ili Zagreb!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije