Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Znanstvenici odgovaraju

Kako su cjepiva kroz povijest mijenjala svijet i iskorijenila bolesti

Knjižica o cjepivu protiv Covid-19 virusa
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
27.01.2021.
u 19:08

U četvrtak 28. siječnja uz Večernji list pronađite knjižicu o cjepivu protiv Covid-19 virusa. Saznajte odgovore na 100 pitanja o cijepljenju uz ugledne znanstvenike, infektologe i liječnike.

Saznajte odgovore na pitanja može li cjepivo promijeniti vaš genetski kod, hoćete li zbog njega razviti neke druge bolesti, mogu li cjepivo primiti mlađi od deset godina, kako ćete prepoznati cijepe li vas pravim cjepivom i na još 96 pitanja koja nam svakodnevno postavljate o cjepivu protiv koronavirusa.

Odobrenjem Moderninog i Pfitzerovog cjepiva, dočekali smo najvažniji trenutak Covid-19 pandemije. Unatoč, znanstvenim dokazima, skepticizam i nepovjerenje prema cjepivu i dalje je prisutno. No, mnogi su zaboravili kako je kroz povijest cjepivo zapravo iskorijenilo mnoge bolesti. Riječima virologa, Luke Čičin-Šaina - „Ljudi koji ne poznaju vlastitu povijest osuđeni su ponavljati je“.

Foto: VLm

Saznajte kako se nositi sa strahovima i teorijama zavjera uz psihologa Bagarića, a u komunikaciji o cjepivu potrebne informacije dati će vam Marijana Grbeša.

Kako biste napravili najbolju odluku, prikupite sve važne informacije sažete u ovoj knjižici i pronađite odgovore na pitanja s kojima se susrećete.  

Svoj primjerak potražite na kioscima sutra na dar uz Večernji!

Knjižica 'Sve što trebate znati o cijepljenju' je pod pokroviteljstvom HEP-a.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije