Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako se suočiti s posljedicama potresa: radionica prema vodećoj svjetskoj metodi

Kako se suočiti s posljedicama potresa
Foto: Promo
1/2
09.02.2021.
u 13:52

Posljednjih desetak mjeseci brojni građani osjećaju znakove anksioznosti, straha i zabrinutosti zbog neizvjesnih situacija s virusom COVID-19 i razornim potresima koji su pogodili Zagreb, Petrinju i Sisak

Međunarodne komore mladih JCI Zagreb i JCI Agram u suradnji s BNI Zagreb East organiziraju radionicu „Kako se suočiti s traumatičnim iskustvom?“, namijenjenu svim pojedincima koji žele naučiti konkretne alate za savladavanje traume izazvane potresom. Radionica će se održati u četvrtak, 11. veljače u 18 sati putem platforme Zoom s prethodnom prijavom na poveznicu: http://bit.ly/BNI_JCI_radionica. Radionicu će voditi psihoterapeutkinja Brigita Pirc, prema svjetski poznatoj metodi Somatic Experiencing. Metodu je razvio dr. Peter Levin, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za liječenje traume.

Tijekom radionice predavačica će objasniti traumu nastalu uslijed potresa i njen utjecaj na psihičko stanje pojedinca. Ponudit će alate za pomoć u traumatičnim situacijama i smjernice kako prepoznati ponašanja izazvana traumatičnim iskustvom, koja mogu zahtijevati stručnu psihološku pomoć.

Somatic Experiencing u svijetu se smatra jednom od najučinkovitijih metoda za nošenje s traumom, a Brigita Pirc, suosnivačica BNI Adria, već ju godinama koristi u svome radu s odraslima i adolescentima. Traumatični događaji bilježe se u svakoj ćeliji našeg tijela, a na ovaj način povećava se svijest i oslobađaju tenzije koje ostaju u tijelu kao posljedica traume.

Tijekom izazovne 2020. godine, Međunarodna komora JCI Zagreb, organizirala je nekoliko predavanja s ciljem poboljšanja mentalnog zdravlja zajednice.

Foto: Arena Hospitality Group

JCI Zagreb i JCI Agram dio su globalne organizacije i najveće svjetske mreža za razvoj leadershipa mladih - Junior Chamber International (JCI). Djeluju kao lokalne komore čija je temeljna svrha pružanje mogućnosti mladima da kreiraju pozitivne promjene za opće dobro u svojim zajednicama i pritom se profesionalno i osobno razvijaju te međunarodno umrežuju. Motivirani strašću da transformiraju svoju zajednicu i svijet, članovi JCI-a imaju hrabrosti odgovoriti na najkritičnije izazove našeg vremena.

BNI (Business Network International) najveća je organizacija na svijetu za poslovno i poduzetničko umrežavanje. Trenutačno postoji već 36 godina i uključuje više od 275 000+ tvrtki, a više od 10 000 aktivnih BNI skupina poduzetnika djeluje u 75 zemalja diljem svijeta, između ostaloga, i u Hrvatskoj. BNI pruža svojim članovima mogućnost razmijene ideje, kontakte i najvažnije - poslovne preporuke, koje predstavljaju mogućnosti stvaranja novih klijenta i poslova.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije