Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako sam naučila engleski i našla ljubav svog života u mjesec dana?

učenje jezika
Foto: Shutterstock
1/7
PR
Autor
PR članak
06.06.2017.
u 08:00

Ljudi uče strane jezike jer im je stalo do boljeg posla, putovanja ili napretka na poslu. Nije mi ni padalo na pamet da ću savladati engleski u mjesec dana, a osim toga naći i ljubav.

Već par godina sam radila u korporaciji, imala sam 35 godina i ni jednu ozbiljnu vezu za sobom. Kolegice su mi dogovarale spojeve na slijepo, ali svi su završavali neuspjehom. Slobodno vrijeme sam uglavnom provodila pred televizorom gledajući sapunice. Ne volim baš nove tehnologije, ali kauč i serije su za mene bili savršeno rješenje. Jednog dana sam ležala bolesna u krevetu i iz dosade sam se odlučila prijaviti na stranicu za upoznavanje. James mi je prvi pisao, a kad sam vidjela njegovu sliku - srce mi je zakucalo 1000 puta brže - bio je vraški zgodan! Međutim, nakon pozdravljanja se pokazalo da ne govori hrvatski. Ja, nažalost, nisam dobro znala nijedan strani jezik, jedva sam sastavljala par riječi na engleskom! U prošlosti sam testirala puno različitih metoda učenja engleskog - od tečajeva u jezičnim školama do individualnih lekcija s učiteljem. Nažalost, bez uspjeha. Srećom, kada mi je napisao poruku, sa mnom je bila moja sestra koja je 5 godina živjela u Londonu. Prevela mi je prvu poruku od njega i sve sljedeće, zahvaljujući čemu je James mislio da tečno pričam engleski. Nisam mogla priznati da u dobi od 35 godina ne znam dobro govoriti nijedan jezik!

Foto: screenshot/facebook

Nakon 2 tjedna razmjenjivanja e-mailova, pokazalo se da James za mjesec dana dolazi u Hrvatsku! Bila sam isprepadana da će moja tajna biti otkrivena! Nisam mogla na spoj uzeti svoju sestru! Bilo me je strah da će me ostaviti čim sazna da sam ga sve vrijeme lagala! Nisam to mogla dozvoliti, pa sam očajnički počela pretraživati internet. Srećom, upomoć je opet priskočila moja draga sestra...

Evo ti - rekla mi je poslavši mi adresu neke stranice. To mi je pomoglo naučiti engleski u nekoliko tjedana, prije nego što sam otišla u Englesku. Bez toga ne bih se snašla - dodala je ona.

Normalno ne bih to iskoristila jer sam već mnogo puta pokušavala naučiti engleski. Ovaj put sam pak imala nož pod grlom, a osim toga, sjećala sam se da se Ana u školi snalazila s jezicima još gore nego ja. Ako je ona zahvaljujući tome uspjela ne poginuti u Engleskoj, možda ću i ja uspjeti spasiti ljubav svog života!

Ta je stranica bila pun pogodak! Ulazila sam na nju kad god sam imala želju: na putu za posao i s posla, u autobusu, vlaku, parku ili čak kafiću! Riječi su mi same ulazile u glavu i nakon 2 tjedna sam se osjetila sigurno.

Nisam bubala napamet nikakva pravila, svaku sam riječ pamtila zahvaljujući asocijacijama i njezinoj upotrebi u kontekstu. Osim toga, nisam morala trošiti novac na dodatne udžbenike ili gubiti vrijeme na put vozikajući se na tečaj. Zahvaljujući tome bolje sam organizirala svoje vrijeme i mogla sam razgovarati s Jamesom bez izazivanja sumnje. Kasnije sam otkrila da su na toj brzoj metodi učenja engleskog radili brojni lingvisti i metodičari, pa zato i jeste toliko uspješna.

Foto: screenshot/facebook

Došlo je vrijeme prvog susreta s mojim dragim. Razgovarala sam s njim bez kolebanja, a on je bio pod utiskom mojih lingvističkih vještina. Naravno, dugo mu nisam priznala da još prije par tjedana nisam znala složiti ni par rečenica na engleskom.

Danas nam je ova situacija zabavna. Sve sam mu ispričala, no tek nakon svadbe! Skupa vodimo u Londonu jednu malu firmu i svima preporučujemo ovu metodu!

Otkrijte metodu zahvaljujući kojoj sam naučila engleski u mjesec dana

Želite prijaviti greške?