Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako pripremiti kožu za ljeto?

Kako pripremiti kožu za ljeto
Foto: Promo
1/4
09.07.2019.
u 10:26

Kako bismo se što bolje pripremili za tople dane, upitali smo dr. med. Nataliju Pavlović za stručne savjete.

Sunce nam pruža vitamin D koji je važan faktor kod zdravlja kostiju, opravka mišića, smanjenog osjećaja umora te dobrog raspoloženja. Međutim, u ljetnim danima kada je koža najilzoženija UV zrakama njezina njega postaje neophodna.

Kako bismo se što bolje pripremili za tople dane, upitali smo dr. med. Nataliju Pavlović za stručne savjete. Njezina Zagrebačka ordinacija pod nazivom Medicina Estetika nudi vrhunske tretmane za svježu i zdravu kožu.

Foto: Arena Hospitality Group

Koristite najveći SP faktor

Zbog izloženosti kože UV zračenju potrebno je koristiti pojačanu foto zaštitu. “Kreme sa SPF 50 + su prihvatljive za lice i tijelo u ljetnim mjesecima. Preporučam mineralnu zaštitu kao bolju opciju jer ne izaziva alergijske i fototoksične rekacije. “ preporuča dr. Pavlović.

Vitamin C

“ Ne zaboravite da je vitamin C u obliku seruma ili ampula svakako dobar izbor za njegu jer je snažan antioksidans koji djeluje na stanice kože.” ističe sugovornica, “ Vitamin C može ublažiti ili smanjiti oštećenja nastala prilikom izlaganja UV zračenju. “

Tretmani koji obnavljaju kožu

“ Prije intenzivnog izlaganja kože UV zrakama klijenti rado naprave skin booster tretman koji dubinski hidratizira kožu lica, vrata i dekoltea. Time se poboljšava izgled površine kože, ten je blistav, a sitne bore postaju manje vidljive, “ objašnjava dr. Pavlović.

“ Također se radi i mezoterapija kojom se u kožu unose minerali, vitamini i hidratizirajuća hijaluronska kiselina.

Ukoliko ste ljubitelj potpuno prirodnih tremana izvodi se popularni Platelet Rich Plazma (PRP) koja osigurava kvalitetniju i zdraviju kožu koja je sposobnija za borbu sa slobodnim radikalnima koji pojačano nastaju tijekom izlaganja suncu. "

Foto: Arena Hospitality Group

Ljepota kreće iznutra prema van

“Važnost hidratacije cijelog organizma je neprocjenjiva, kao i unos beta karotena koja obiluje tim pigmentom. Hrana koja sadrži beta karoten su mrkva, batat, marelice, dinje, mango, jabuka, kruška i zeleno lisnato povrće. Ove namirnice dodatno štite kožu od uv zračenja. Općenito prehrana koja obiluje povrćem i voćem je izvrsna za cijelo tijelo pa tako i za našu kožu.” objašnjava.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije