Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporavite mozak

Kako preduhitriti mamurluk i pomoći mozgu da se osvježi nakon alkohola?

opijanje, alkohol
Foto: Thinkstock
14.06.2014.
u 15:35

Alkohol usporava središnji živčani sustav, što dovodi do ugodnog osjećaja opuštenosti...

Alkohol usporava središnji živčani sustav, što dovodi do ugodnog osjećaja opuštenosti. Međutim, ako se konzumira više od jedne jedinice alkohola u satu, posljedice su – otežan govor i osjećaj neravnoteže. Neke vrste alkoholnih pića, kao na primjer crno vino, sadrže velike doze toksičnih tvari, koje mogu uzrokovati glavobolju.

Kako smanjiti štetu?

Unos ograničite na dvije ili tri jedinice alkohola tijekom dana. Ono što bi trebali uz ispijanje alkohola jest konzumirati veće količine hrane jer time usporavate apsorpciju alkohola. Nakon svakog alkoholnog pića dobro je popiti čašu vode, te pola litre vode prije odlaska na spavanje. Sljedećeg dana, hidratizirajte organizam vodom i biljnim čajevima.

>>Jeste li zaljubljeni? Ako je odgovor potvrdan, evo što će vam se 'dogoditi'

Ključne riječi

Komentara 6

MA
marimiki
22:08 14.06.2014.

sve je stvar treninga jutre sam popil jedno pol litre rakije do ručka,posle pa jedno 15 gemištov i par pivi još pijem sutra se budem normalno zbudil!!

DU
dupin7
15:46 14.06.2014.

NE PITI PREVISE...to je najbolji nacin za preduhitriti mamurluk...

Avatar bok
bok
18:21 14.06.2014.

...bolje vode ili caja piti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije