Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOOK ŠEZDESETIH

Kako odijevati 'Dečke s Madisona'

30.03.2009.
u 14:15

Jane Bryant osvojila je Emmyja za svoj rad na kostimima za "Deadwood", ali je mnogo više pozornosti od svoje evokacije vremena Divljeg zapada privukla svojom evokacijom ranih šezdesetih u seriji "Mad Men" ("Dečki s Madisona"). Evo kako je uspjela tako uvjerljivo rekonstruirati razdoblje od prije pola stoljeća.

Zašto mislite da je izgled kasnih pedesetih i ranih šezdesetih sad toliko moderan?

- Mislim da iza toga stoji nekoliko različitih stvari. Mislim da su se tad ponosili time što se prikladno odijevaju. A to je nešto što nismo baš izgubili, ali je evoluiralo s našim mnogo opuštenijim običajima. Ali ako razgovarate s ljudima i oni su prikladno odjeveni, i korak im je drugačiji, samouvjereniji. Također mislim da su boje i materijali, kao i sve u tom razdoblju bilo zbilja prekrasno.

Gdje ste našli inspiraciju?

- Za svaki projekt – nije bitno je li suvremeni ili povijesni – obavim mnogo istraživanja, jer zbilja volim ući u glavu svim različitim likovima. Za "dečke s Madisona" sam, konkretno, prikupila mnogo časopisa, od Ladies' Home Journal preko europskog Voguea i američkog Voguea do Timea i Looka.

A kako ste odredili izgled pojedinih likova?

- Pa, Betty Draper (January Jones) mene baš podsjeća na Grace Kelly. Ona je zbilja utjelotvorenje takvog stila. Don Draper (Jon Hamm), on je nekakva kombinacija Caryja Granta i Gregoryja Pecka, a Joan bi bila, ja mislim, Sophia Loren, Marilyn Monroe ili Jayne Mansfield.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije