Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEFTINO I PRAKTIČNO

Kako od ostatka ručka napraviti kremu za lice ili peeling za tijelo

aromateka
Pixsell
10.11.2009.
u 17:16

Od žganaca može se napraviti prirodna kozmetika. Ključno je da je takva vrsta kozmetike jeftina, jednostavna, brza i praktična, a ne sadrži nikakve aditive ni konzervanse.

Kupka od maslinova ulja, maska za lice od avokada ili krema za tijelo od meda...

Kada je riječ o prirodnoj kozmetici, zaista je sve moguće. Možete zaboraviti na sve skupe losione i kreme, a miriše toliko dobro da poželite pojesti masku s lica ili kremu s tijela.

Jeftino, brzo i praktično

– Od žganaca se tako može napraviti prirodna kozmetika. Ključno je da je takva vrsta kozmetike jeftina, jednostavna, brza i praktična, a ne sadrži nikakve aditive ni konzervanse. Može trajati do mjesec dana, a mora se držati u hladnjaku – objašnjava naš aromaterapeut Saša Radulović koji mnogo istražuje, isprobava, a njegovim idejama nema kraja kada je u pitanju prirodno. Jedan od njegovih neobičnih i korisnih pripravaka je prirodni omekšivač za rublje.

– Omekšivači su generalno štetni, osobito za djecu. Umjesto njega dobro je uzeti čašu vode i pet kapi eteričnog ulja paprene metvice. Ovakav pripravak dezinficira i osvježava rublje – kaže Saša.

Odličan recept za šampon, koji također koristi i Saša te njegovi klijenti, kod kuće mogu napraviti baš svi. U biljnim ljekarnama može se kupiti šamponska baza, skuha se zeleni čaj i sve zajedno se pomiješa. Ovaj prirodni šampon preporuča se za jačanje kose.

– Ako imate problema s peruti tada u šamponsku bazu stavite žličicu nekog biljnog ulja poput jojobe. Uvijek možete staviti eterična ulja po želji i ukusu. U vlastitoj kuhinji možete pripremiti apsolutno sve – ističe Saša koji zahvaljujući svom obrazovanju može voditi i radionice, a mnogo ljudi dolazi kod njega i po razne prirodne pripravke u slučaju bolesti i ostalih tegoba.

– Zimi najčešće dolaze zbog prehlada, gripa i raznih viroza. Svakome pripremim nešto što najbolje odgovara, a sve bolesti uz te pripravke prolaze bez ikakvih antibiotika i uzimanja drugih lijekova. Ljeti su najviše tražene prirodne kreme za sunčanje s faktorom 30, tonici koji hlade kožu i ostali pripravci za kožu – ističe Saša koji se aromaterapijom bavi već devet godina.

Mlijeko i peeling za pet kuna

– Prvih pet godina radio sam po anglosaksonskom tipu, a zatim prešao na francusku školu, po kojoj sam i educiran. Mnogo je ozbiljnija i preciznija od ostalih, a po toj školi u svojim pripravcima i tretmanima koristim samo kemotipizirana eterična ulja, što znači da su botanički i kemijski definirana – objašnjava Saša.

Osim kozmetike, omekšivača i ostalih čuda, Saša zna napraviti i mlijeko, koje je puno zdravije od kravljeg.

– U električnu miješalicu stavite šalicu zobi i litru vode. Dobro izmiješate i procijedite. Ono što ostane kao talog idealno je za masku za lice, a tekućina je pravo mlijeko. Cijeli trošak je samo pet kuna – kaže Saša.

Sve što je potrebno da bi svoju kožu održavali mladolikom i zdravom možete pronaći u vlastitoj kuhinji. Važno je biti kreativan, isprobati i vidjeti: sigurno će vam se svidjeti!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije