Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako je Royal Hillov Rosé u samo par godina postao ozbiljno gastronomsko vino

Royal Hill Rosé 2023
23.05.2024.
u 10:31

Novi Royal Hillov Rosé odražava stalni napredak jedne od najambicioznijih novih hrvatskih vinarija.

Prije tri godina pokrenuti ambiciozni vinski projekt Royal Hill ovih je dana izbacio na tržište svoje nove ljetne adute. Namjera ove vinarije koja višestoljetnu tradiciju vinarstva u Erdutu oplemenjuje novim tehnologijama i priznatim enološkim metodama je ostvariti primjetljivost na svjetskoj vinskoj sceni.

Royal Hill Rosé 2023 - jedan od ljetnih hitova ovogodišnje domaće vinske scene?

Nagrađen srebrom na Concours Mondial de Bruxelles, najrigoroznijem vinskom natjecanju, Royal Hill Rosé nastavlja kratku, ali čvrstu tradiciju sve boljih ljetnih vina koja nam dolaze iz Hrvatskog Podunavlja. Odlikuje se izražajnim aromama maline i jagode, koje prethode vibrantnim citrusnim notama isprepletenim suptilnim tragovima mirisnih trava. Svaki gutljaj otkriva slojeve njegove kompleksnosti i elegancije. Royal Hill Rosé pravi je magnet za sve prilike. Očarava zavodljivošću i raznoobraznošću te podjednako dobro funkcionira na bazenu, teniskim terenima, proslavama, u restoranu, noćnom klubu, druženju s prijateljicama kao i u kućnom vinskom baru. 

Francuske plemenite sorte pretočene u trendy provansalski blijedi rosé

U Royal Hillu nastoje raditi rosé u stilistici francuskih ružičastih vina, što je i logično uzimajući u obzir da ga rade od sorti Pinot crni i Cabernet Franc. Iz takvog pristupa i metoda prerade proizlazi njegova izražajna struktura kojom dominiraju osvježavajuće kiseline uz postojani, mineralni završetak.

Potražite Royal Hill Rosé u odabranim vinotekama i kod vodećih vinskih distributera. Njegova lagana, osvježavajuća priroda čini ga prikladnim aperitivom i odličnim izborom za posluživanje u različitim prilikama.

Royal Hill Estate se u svega par godina dokazao kao ozbiljna i ambiciozna vinarija. “Nakon što smo prošle godine privukli pažnju Decanterovog ocjenjivačkog žirija za naš odležani chardonnay i rosé, osvajanje ove nagrade na Concours Mondial de Bruxelles nam služi kao još jedna motivacija za daljnji napredak," zaključuju iz Royal Hilla, ujedno najavljujući početak radova na izgradnji supermoderne vinarije na padinama Kraljevog brda kraj Erduta.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije