Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDNOSTAVNO JE

Kako izrezati mango? Isprobajte tri najbolja načina da svaki put dobijete savršene kriške

Shutterstock
06.05.2022.
u 14:30

Sve što vam treba je nož i daska za rezanje

Mango mnogi vole zbog njegovog sočnog i slatkog okusa, no često ga može biti teško izrezati oko velike, ravne koštice. Zato donosimo tri najbolje metode za ravnomjerno rezanje manga, kako biste svaki put dobili savršene kriške; a sve što vam je potrebno su nož i daska, piše Express.

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....

1/12

Za prvu metodu trebate čvrsti, zreli mango pa pazite da nije previše kašast ili prezrio. Počnite tako da ga stavite uspravno na dasku za rezanje, da je kraj stabljike okrenut prema gore. Nožem odrežite stranice manga, tako da ostavite mali prostor s lijeve i desne strane stabljike. Na kraju biste trebali dobiti tri dijela, dvije polovice i srednji dio koji sadrži košticu. Zatim režite vertikalne i vodoravne linije preko polovica manga bez da režete kožicu. Odvojite meso od kože prstima.. 

Druga metoda traži da se prvo pomoću nožića za guljenje povrća ukloni kožica voća. Držite mango uspravno i zarežite jednu stranu koštice. Narezanu polovicu ravno stavite na dasku za rezanje i napravite tanke, ujednačene ploške po širini zaobljene polovice voća. Ponovite na drugoj strani koštice, a drugu polovicu narežite na trake slične veličine. 

Trećom metodom postići ćete fine komadiće manga savršene za jelo ili dekoraciju. Započnite rezanjem manga s obje strane koštice i rezanjem svake polovice na tanke kriške kako biste stvorili komadiće u obliku polumjeseca. Složite male kriške u hrpe i izrežite na sitne i tanke ploške. Na kraju ćete dobiti tanke trakice nalik na niti kojima možete ukrasiti deserte i voćne salate.

Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije