Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjaci otkrivaju

Kada biste se trebali tuširati: Ujutro ili navečer?

Shutterstock
12.12.2019.
u 07:00

Iako je jutarnje tuširanje odličan način da se razbudite, dermatolozi tvrde kako bi se tuširati ipak trebalo navečer prije spavanja.

Večernjim tuširanjem s kože ispirete znoj, masnoće i alergene koji se nakupljaju tijekom dana te koži dajete mogućnost da se regenerira tijekom noći, a vi ćete zbog čistoće imati bolji san. Tijekom dana na koži se sakupljaju različiti alergeni i do večeri tijelo ih je prepuno pa vas to može iritirati tijekom spavanja – kaže dermatolog.

1/7

Najvažnije jest navečer dobro oprati lice prije nego što legnete na jastuk. Morate isprati masnoće jer u doticaju s jastukom tako nastaju prištići i akne! Istraživanja su pokazala i da tuširanje oslobađa od stresa te opušta mišiće pa ćete i lakše zaspati. 

Dermatolozi također savjetuju da se ne tuširate više od jednom dnevno jer se prekomjernim tuširanjem koža oštećuje te da uvijek koristite toplu, a ne vruću vodu, pogotovo zimi jer je koža više dehidrirana nego inače. 

 

Ključne riječi

Komentara 3

GI
Gips
18:09 12.12.2019.

Kad smrdimo na 2 i pol metra udaljenosti

DU
Deleted user
11:51 12.12.2019.

ja se tuširam samo ljeti kad ne pada kiša..... a kad oko mene počnu padati muhe, znam da bih mogao opet....

RI
Ringo
09:08 12.12.2019.

Redovno se tuširam svaki tjedan. Trebalo, ne trebalo :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije