Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pedagoška radionica

Kad povijest postaje ljubav – radionica baroka u Poreču

giostra (1)
VL
30.05.2011.
u 15:06

Povijest u srca najmlađih Porečana ulazi kroz kreativnost, crtanje, boje, pastele....A sve to na mjestu gdje su negdašnji porečki plemići obitavali, u srcu starogradske jezgre, palači Sinčić, sjedištu porečkog muzeja

Da povijest nije bauk te da može biti zanimljiva, inspirativna, kreativna i preslikana u današnji život pokazali su na naraštaju najmlađih u Zavičajnom muzeju Poreštine. U suradnji s Društvom prijatelja Giostre, povijesne družine okupljene oko oživljavanja porečke baštine i viteške utrke Giostre, i ove su godine odlučili animirati najmlađe.

Pastelama u prošlost grada

Povijest u srca najmlađih Porečana ulazi kroz kreativnost, crtanje, boje, pastele.... A sve to na mjestu gdje su negdašnji porečki plemići obitavali, u srcu starogradske jezgre, palači Sinčić, sjedištu porečkog muzeja. U pedagošku radionicu, koja će ih zabaviti pričom, gledanjem, dodirivanjem pa i isprobavanjem replika baroknih kostima, pozvani su učenici svih razreda osnovnih škola Poreštine kako bi pod stručnim vodstvom doznali sve o odjeći s prijelaza u 18. stoljeće, ali i sami osmislili i na papir pretočili svoje ideje o tome kako bi se oni odjenuli da žive u doba baroka.

Radionica “Budimo kreatori mode iz doba Giostre; od ideje do realizacije” održat će se 3. i  4. te 11. lipnja.

Skriveni kantuni grada pričaju

Prvi će dan od ravnateljice muzeja Elene Uljančić Vekić čuti o povijesti svoga grada u vrijeme Giostre te o kulturi odijevanja od Marinele Stojnić. Obići će grad i u skrivenim kutcima čuti priče o životu porečkog plemstva.

Idući će se dan primiti risanja nakon što ih Eugen Varzić pouči o tehnikama modernog crteža, a pred njima će prošetati i članice Društva prijatelja Giostre u replikama kostima sašivenih proteklih godina. Djeca će moći dotaknuti raskoš sjajnih materijala i čipke, zaviriti pod volane i u rukave...

Stručni žiri odabrat će najbolje kreacije malih povjesničara, a na temelju njih sašit će se replike povijesnih kostima. Zainteresirana djeca mogu se prijaviti na telefon 052/431-585 i 052/452-738.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije