Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
halo, doktore!

Kad dodirujem otoke na nogama, oni su vrući, a unutra osjećam kao da mi se topi led

noge
Shutterstock
13.01.2015.
u 17:00

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe...Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

Imam otoke na nogama, od stopala do koljena. Kad ih dodirujem, otoci su vrući, a unutra osjećam kao da mi se topi led. Nikako ne mogu ugrijati noge. Kad ih pritisnem prstima ostaju udubljenja. Ostali simptomi su: konstantni zamor, hladnoća i pritom su mi leđa znojna, pospanost, opstipacija, anemija, obilno menstrualno krvarenje zbog hormonskih poremećaja.

Napravila sam dosta analiza, srce mi je dobro, imam pijesak u oba bubrega, ali mi je krvna slika dobra.

Odgovara dr. Nives Tarle Bajić, spec. obiteljske medicine

Otoci na nogama kako ste ih opisali mogu biti od srca, poremećaja bubrežne funkcije, proširenih vena nogu i zastoja venske cirkulacije, autoimunih bolesti i mogu se javiti kao posljedica uzimanja nekih lijekova. S obzirom na to da su kao mogući uzroci tegoba isključeni srce i bubrezi, predlažem da napravite kolor dopler ultrazvuk vena nogu.

>>Nije trudnoća svakoj ženi blaženo stanje: Ovo su najčešće trudničke tegobe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije