Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz mode u kazalište

Juraj Zigman dizajnirao dramatične kostime za Carminu Buranu

zigman (1)
Foto: pixsell
1/3
23.01.2012.
u 14:22

Riječki dizajner Juraj Zigman ne zaustavlja se: nakon "Šume Striborove" oduševio je sve baletnim kostimima na premijeri "Carmine Burane"

Naš "enfant terrible", dizajner Juraj Zigman još je jedanput opravdao tu titulu. Prije tri dana u riječkom HNK Ivana pl. Zajca održana je premijera "Carmine Burane". Koreografiju i režiju potpisuje portugalski koreograf Hugo Viera, a za dramatične baletne kostime bio je zaslužan upravo talentirani riječki dizajner Juraj Zigman.

- Estetika je posve različita, kostimi su morali biti tamni, a to je upravo suprotno mom modnom izrazu, ono što ja inače nikada ne činim. Stoga je i izazov bio puno veći. Osim toga, riječ je o baletnom kostimu koji ima svoje specifičnosti i zahtjeve. Međutim, mislim da ne moram naglašavati kako sam ponuđenu suradnju odmah i sa zadovoljstvom prihvatio - kazao je Zigman.

Zigmanu je to drugi kazališni izlet. Prošle je godine dizajnirao neobično maštovite kostime za operu "Šumu Striborovu", što mu je donijelo nominaciju za najbolju kazališnu kostimografiju za Nagradu hrvatskoga glumišta Hrvatskog društva dramskih umjetnika. Iako i sama nominacija već jako puno znači, možda će ove godine s "Carminom Buranom" imati više sreće te postati i najbolji kostimograf među našim dizajnerima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije