Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poduzetna mama

Josipine nosiljke za bebe pravi su hit u krizi

nosiljka
VL
01.03.2011.
u 09:00

Zagrepčanka je spojila svoje znanje i talent pa danas vodi unosan posao koji roditeljima olakšava brigu o djeci

Da brza reakcija na plač djeteta i pružanje sigurnosti u roditeljskom zagrljaju potiče razvoj samopouzdanja, motoričkih sposobnosti i društveni razvoj djeteta potvrđuju mnogobrojna istraživanja. Ipak, vrlo brzo dugotrajno držanje mališana u rukama postaje poprilično zahtjevno za roditelje. Upravo je zbog toga magistrica tekstilne tehnologije i projektiranja Josipa Dolenec Brkić nedugo poslije rođenja svog sina počela s izradom nosiljki za djecu poznatijih kao slingovi. 

Iz parka u prodavaonicu 

– Ideja je nastala u proljeće 2005. kada je na svijet došao moj dječačić. Kako je od prvog dana zahtijevao da bude uključen u društvo, trebala mi je nosiljka koja bi mi olakšala kretanje, a istodobno zadovoljila njegove potrebe. U to vrijeme nisam pronašla onu koja bi nam odgovarala pa sam naručila svoj prvi sling iz Amerike, koji je bio veoma skup. Kako sam po struci magistrica tekstilne tehnologije i projektiranja, nije mi trebalo dugo da prema tom prvom predlošku napravim i svoj sling. Budući da se mame na rodiljskome dopustu većinom druže s drugim mamama, sve su moje prijateljice s bebama dobile svoju nosiljku i glas o tome polako se počeo širiti na sve strane – objašnjava Josipa kako se ubrzo iz potrebe njezina djeteta razvio pravi, danas već uhodan posao. 

Roditelji, čini se, sve više odbacuju uvriježene teorije o tome kako će se dijete na rukama razmaziti, a to uostalom tvrdi i većina stručnjaka. 

– Dodir je moćno oružje. Ne samo što je to predivan način na koji roditelj može biti sa svojim djetetom već se time potiče dječji imunitet, stimuliraju hormoni rasta... – navodi u svom radu Linda Acredolo, profesorica psihologije na Sveučilištu California. Sve veću potrebu za različitim nosiljkama prepoznala je i Josipa te je napravila i modele nosiljki za veću djecu – mei tai koje su također vrlo brzo postale hit. 

Vole ih i poznati 

– Mei tai vrlo je slična današnjim klokanicama, a glavna joj je prednost što se može upotrebljavati od tri mjeseca djetetova života pa sve do tri godine – objašnjava Dolenec Brkić. 

Prednost nosiljki prepoznali su i mnogi naši poznati roditelji pa se po gradu s nosiljkama PixieKid mogu vidjeti Lana Klingor, Ana Rucner, Ivana Marić, Daria Knez, Jelena Miholjević...

Ključne riječi

Komentara 4

LI
liliZG
10:01 07.03.2011.

Pa onda griza.......zašto ti nisi počeo šivati te nosiljke, onda bi ti bio glavni poduzetnika.............tipično u hrvata, popljuj svakog tko je uspješan na nakom polju........

LI
liliZG
10:51 01.03.2011.

Puno uspjeha u poduzetništvu........

GR
griza
13:45 01.03.2011.

hahaha koja je to poduzetnost ja sam to radija prije cetiri godine tu nosiljku ima uzet u svakom boljem baby shopu samo je kod nas sramota nosit dite tribaju najnovija kolica po mogucnosti s imenom nekog dizajnera ja ovdi vidim samo reklamu otkrij nesto novo pa reklamiraj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije