Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cmok!

Još jedan razlog da se češće ljubite

ljube se
Foto: Shutterstock
01.07.2014.
u 13:25

Stomatolog Matthew Messina ukazuje na korist takozvanog “vlažnog poljupca”, koji potiče proizvodnju sline koja sa zuba uklanja štetne bakterije

Ljubljenje je dobro za zube i jača imunitet, a smanjuje simptome alergije i stresa, tvrde znanstvenici.

Stomatolog Matthew Messina ukazuje na korist takozvanog “vlažnog poljupca”, koji potiče proizvodnju sline koja sa zuba uklanja štetne bakterije. Znanstvenici, također, navode da se poljupcem mogu sagorjeti dvije do šest kalorija u minuti.

Isto tako, cijeli niz facijalnih mišića aktivira se pri ljubljenju i samo nekoliko minuta dnevno dovoljno je za znatno bolji izgled obraza i čela..

Stručnjaci ukazuju na to da se ne može poreći da kod ljubljenja dolazi do razmjene bakterija, pri čemu je jedna posebno opasna za žene u trudnoći.

Međutim, istraživači vjeruju da kada taj virus žena poljupcima dobiva u malim dozama prije nego što zatrudni, onda se razvija otpornost i virus se ne prenosi na dijete.

Osjećaj opuštenosti tijekom poljupca nije samo u glavi pojedinca jer je studija provedena 2009. godine utvrdila da i kod muškaraca i kod žena pada razina kortizola, hormona stresa poslije poljupca.

Istraživanje provedeno u Japanu pokazalo je i da su parovi koji su se ljubili 30 minuta imali nižu razinu proteina koji izazivaju alergijsko kihanje i curenje iz nosa.

>>Poljubite se na prvom spoju i odredite sudbinu vaše veze

>>Evo što će muškarac primijetiti na ženi već u prvih 10 minuta
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije