Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mmm...

Jogurt pomaže u reguliranju krvnog tlaka

mlijeko
Photos.com
24.09.2012.
u 11:38

Gladni ste ili žedni? Posegnite za čašom jogurta. Osim što je zdrav međuobrok, dokazano je da prevenira hipertenziju...

 

Prehrana bogata solju uzrokuje sve više i više srčanih oboljenja, a posebno je pogubna za naše krvne žile i normalan krvni tlak. Zato smo u posljednjih nekoliko godina konzumenti čestih kampanja protiv hipertenzije. I dok nam liječnici "tupe" kako bismo trebali smanjiti količinu unesene soli, znanstvenici su otkrili drugi način na koji ćemo spriječiti da krvni tlak raste – konzumacijom jogurta, prenosi WebMd.

Svakodnevno pijenje jogurta, potvrdio je Nacionalni institut za zdravlje srca, odlično je za prevenciju visokog tlaka. Istraživanje je provedeno na dvije tisuće ispitanika i trajalo je čak 14 godina. Ispitanici koji su uglavnom imali normalni krvni tlak, a takav je ostao i na kraju studije, učestalo su pili jogurt pa makar i u malim količinama.

U zaključku istraživanja stoji da je dovoljno dnevno ispiti dva decilitra jogurta kako bi se smanjio rizik od srčanih oboljenja, naravno, uz neizostavnu fizičku aktivnost...

Zamijenite mlijeko jogurtom

Jogurt osim toga blagotvorno djeluje na crijevnu floru, prirodno regulira probavu, pomaže kad je potrebno uzimati antibiotike te regulira rad nadbubrežnih žlijezda. Osim toga bogat je kalcijem, a većina ga ljudi lakše podnosi nego mlijeko...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije